Cele mai citite
 


Colaborare în zona Balcanică şi Eurasia în domeniul medical
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turcia dezvoltă turismul medical pentru diferite specialităţi medicale, având un număr mare de instituţii acreditate - 32 de spitale şi centre medicale, a declarat, în deschiderea conferinţei privind dezvoltarea medicală în Balcani şi Eurasia, prof. dr. Mehmet Ali Aydinlar, preşedintele Asociaţiei de Acreditare a spitalelor din Turcia.
'Trăim într-o lume globalizată, astfel încât şi problemele de sănătate sunt globalizate. Spre exemplu, virusul A/H1N1 care afectează toată lumea şi alte asemenea pendemii ne amintesc încă odată că problemele de sănătate nu trebuie tratate numai în interiorul graniţelor naţionale şi pentru sănătatea oamenilor trebuie să acţionăm împreună sinergic', a afirmat prof. dr. Mehmet Ali Aydinlar.

Aceasta a subliniat necesitatea comunicării şi colaborării între cele 11 ţări participante din zona Balcanică şi Eurasia, respectiv Albania, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Georgia, Kazahstan, Kirghistan, Kosovo, Moldova, Uzbekistan, România şi Turcia.

Doctorul Mehmet Ali Aydinlar a apreciat că se poate face transfer de informaţie şi se poate colabora în diferite specialităţi, se pot face schimburi de programe şi se pot dezvolta parteneriate strategice între instituţiile din această zonă.

Preşedintele Asociaţiei pentru Acreditarea Spitalelor din Turcia a remarcat schimbul de informaţii care se face cu prilejul reuniunii privind dezvoltarea medicală în Balcani şi Eurasia.

Totodată, preşedintele Comitetului pentru Sănătate DEIK din Turcia, Meri Bahar, a subliniat că prin conferinţa organizată pe această temă reuniunea îşi propune să creeze o plaformă stabilă de cooperare în domeniul informaţiei medicale şi transferului de tehnologie între ţările participate. Ea şi-a exprimat speranţa că astfel de întâlniri vor deveni tradiţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Remus Borza (Polisano): Turismul medical e o industrie de miliarde de euro Spitalul European Polisano de la Sibiu, realizat printr-o investiţie de 25 de milioane de euro, atrage tot mai mulţi pacienţi din străinătate, urmând modelul clinicilor private de succes din Turcia, unde turismul medical a adus numai anul trecut, statului, venituri de trei miliarde de euro, conform avocatului...
Virusul A/H1N1 poate fi anihilat prin ozonizare, susţine un om de afaceri din Mureş Generatoarele de ozon ar putea anihila viruşi dintre cei mai diverşi, de la cei ai hepatitei A şi B, la virusul noii gripe A/H1N1 sau chiar ebola, susţine un întreprinzător italian care are o afacere cu astfel de aparate, în România, la Sângeorgiu de Mureş.
ANSVSA: Dermatoză nodulară a bovinelor, în 9 ţări din regiune; cele mai multe focare sunt în Bulgaria România este ocolită deocamdată de dermatoza nodulară a bovinelor (Lumpy Skin Disease), deşi boala evoluează în nouă ţări din regiune, cele mai multe focare fiind înregistrate în Bulgaria, respectiv 216.
Spania, o piaţă importantă pentru România, fiind a treia ţară generatoare de turişti din lume România este ţara care poate oferi turiştilor 360 de zile pe an turism diversificat, iar prezenţa la târgul FITUR 2015 este foarte importantă deoarece Spania este pe locul opt în topul ţărilor generatoare de turişti pentru noi, a declarat, pentru AGERPRES, Simona Man, preşedintele Autorităţii Naţionale...
Ambasadorul la Ankara, Ion Pascu: În 2011 sunt premisele revenirii schimburilor comerciale la nivelul din 2008 Nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Turcia ar putea reveni în 2011, după cum indică datele primelor luni, la nivelul din 2008, de 7,3 miliarde de dolari, momentul de vârf al relaţiei economice dintre cele două ţări, a declarat, pentru AGERPRES, ambasadorul român la Ankara, Ion Pascu.
România şi Republica Moldova vor continua cooperarea în domeniul sănătăţii România şi Republica Moldova vor derula proiecte în parteneriat în domenii prioritare precum asistenţa medicală de urgenţă, supravegherea transfrontalieră a maladiilor transmisibile, boli infecţioase, transplant şi psihiatrie, au convenit, sâmbătă, miniştrii Sănătăţii din cele două state, Ladislau Ritli...