Cele mai citite
 


Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor Sfântul Ioan din Iaşi, susţine că şi un de şofer a fost oprit în trafic de către poliţişti cu suspiciunea intoxicaţiei cu plante etnobotanice numite şi droguri legale.

Potrivit medicului, cei trei intoxicaţi au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani.

În cea mai gravă stare se află bărbatul în vârstă de 21 de ani, care s-a întors de curând din străinăte pentru a-şi continua studiile.

'A fost adus de SAJ cu stare generală alterată, agitaţie psihomotorie, hipertensiune şi tahicardie, vertij, greţuri şi vărsături, dureri epigastrice. A beneficiat imediat de suport respiratoric, terapie simptomatică, examene toxicologice complete şi a rămas internat în Clinica de Toxicologie', a explicat dr Ciuhodaru.

Datorită măsurilor terapeutice urgente, starea acestor pacienţi este în curs de ameliorare, însă prognosticul de viaţă rămâne rezervat datorită complicaţiilor posibile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Cinci intoxicări cu etnobotanice, printre care şi o gravidă, în ultimele 12 ore Un număr de cinci personae au ajuns în ultimele 12 ore la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice, printre acestea fiind şi o gravidă în luna a şaptea.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Tânăr în stare gravă după ce a fumat 'vise' la preţ redus Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost dus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în noaptea de joi spre vineri, după ce timp de şase luni a fumat produse etnobotanice.
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.