Cele mai citite
 


Harghita: Încă cinci cazuri de gripă nouă la Miercurea Ciuc
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O îngrijitoare de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita şi alte patru persoane din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate sâmbătă ca fiind bolnave de gripă nouă.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat pentru AGERPRES că îngrijitoarea de la Spitalul de Urgenţă este primul caz de îmbolnăvire în rândul angajaţilor din sistemul sanitar din judeţ.

Celelalte patru persoane diagnosticate sâmbătă sunt un bătrân de 88 de ani, tatăl profesoarei de la Liceul 'Marton Aron' la care s-a confirmat ieri prezenţa virusului AH1N1, un elev de la Şcoala Specială şi doi de la Liceul 'Kos Karoly'.

La cele două unităţi şcolare au mai fost depistate cazuri de infectare cu AH1N1, cursurile la clasele unde învaţă elevii bolnavi urmând să fie sistate pentru şapte zile.

Potrivit Corneliei Miron, în patru dintre cazuri prezenţa virusului pandemic a fost confirmată de Institutul Cantacuzino iar la bătrânul de 88 ani diagnosticul s-a pus ţinând cont că este contact direct al unui bolnav şi prezintă simptome de gripă nouă. Starea bolnavilor este bună, urmând să li se administreze tratament specific.

Numărul cazurilor de infectare cu AH1N1 a ajuns în Miercurea Ciuc la 21.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Harghita: Primul caz de gripă din judeţ, confirmat la un copil de zece ani Miercurea Ciuc, 4 feb /Agerpres/- Primul caz de gripă din Harghita, din acest sezon, a fost identificat la un copil de zece ani din zona Ciuc, care se află internat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.
Harghita: Primul caz de gripă nouă, la Odorheiu Secuiesc O elevă din Odorheiu Secuiesc a fost diagnisticată, la sfârşitul săptămânii, cu gripă nouă, acesta fiind primul caz de infectare cu virusul pandemic înregistrat în acest municipiu.