Cele mai citite
 


Neamţ: Alte patru cazuri de gripă nouă
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte patru cazuri de gripă nouă au fost confirmate sâmbătă de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti la trei eleve şi un student din judeţul Neamţ, transmite corespondentul AGERPRES.
Potrivit Danielei Marcoci, directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Neamţ, două cazuri de infectare cu A/H1N1 sunt confirmate la două eleve de clasa a VIII-a a şcolii din comuna Ghindăoani.

'Aici vom efectua luni triajul epidemiologic pentru că s-a constatat că în ultima săptămână de şcoală câte doi-trei elevi din fiecare clasă au lipsit', a declarat pentru AGERPRES Daniela Marcoci, directorul ASP Neamţ.

Un al treilea caz de A/H1N1 a fost depistat la o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Pedagogic 'Gheorghe Asachi' din Piatra Neamţ. Se pare că pacienta a contactat virusul de la o colegă de clasă la care a fost confirmată gripa nouă în urmă cu o săptămână.

'Astăzi (sâmbătă n.r.) am făcut dezinsecţia în tot liceul, iar luni vom relua triajul epidemiologic', a precizat dr. Daniela Marcoci.

Al patrulea caz de gripă nouă a fost confirmat la un tânăr de 21 de ani din Piatra Neamţ student în Iaşi.

Toate cele patru cazuri noi de gripă sunt tratate la domiciliu întrucât pacienţii au făcut forme uşoare ale bolii. Cu cele patru cazuri noi de gripă numărul bolnavilor de A/H1N1 din judeţul Neamţ se ridică la nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.