Cele mai citite
 


H1N1: Prima victimă în Kosovo
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima victimă a virusului A (H1N1) în Kosovo a fost înregistrată sâmbătă. Este vorba despre un bărbat care a murit la spitalul universitar din Priştina, a anunţat Ministerul kosovar al Sănătăţii, preluat de AFP.
Tânărul de 31 de ani, originar din Glocovac (nord-vest), a fost internat joi în stare gravă, a informat Ministerul într-un comunicat. Numărul persoanelor atinse de virus se ridică în Kosovo la 32, adaugă aceeaşi sursă.

Potrivit celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicate vineri, gripa H1N1 de origine porcină a făcut cel puţin 6.250 victime în lumea întreagă de la apariţia sa, acum şapte luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
OMS: Vârsta medie a celor ucişi de gripa H1N1 a fost de 27 de ani Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Vârsta medie a persoanelor care au murit din cauza complicaţiilor provocate de contactarea virusului gripei A (H1N1) a fost de 27 de ani, a declarat luni Keiji Fukuda, consilierul special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru gripa de tip A, informează EFE.
Croaţia: Al doilea deces de gripă H1N1, zeci de pacienţi spitalizaţi Croaţia a înregistrat al doilea deces din acest sezon legat de virusul gripal H1N1, iar circa 50 de persoane infectate cu acelaşi virus sunt spitalizate în capitala Zagreb, a anunţat vineri televiziunea naţională croată HTV, citând surse medicale
OMS ar putea declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1 (surse) Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să se reunească marţi pentru a analiza datele disponibile în prezent şi pentru a declara sfârşitul pandemiei de gripă H1N1, informează Bloomberg News, citând două persoane care deţin informaţii credibile despre subiect.
Gripa H1N1: lumea a avut noroc, potrivit directorului OMS Lumea a avut 'noroc' cu prima pandemie gripală a secolului, care s-a soldat cu 18.000 de morţi de la descoperirea sa în aprilie 2009, deoarece virusul H1N1 nu a suferit mutaţii, a afirmat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, informează AFP.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.