Cele mai citite
 


Nou născut cu arsuri grave, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bebeluş născut în urmă cu trei zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.
Părinţii băieţelului au declarat că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, copilul trebuie să stea sub o lumină specială, cel mult 16 ore pe zi, în reprize de 3-4 ore, fiind plasat sub lampă la o distanţă de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate. În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Părinţii bebeluşului au aflat de la medici că micuţul a fost transportat la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' deoarece suferise arsuri.

Doctorii de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au precizat pentru AGERPRES că micuţul a fost adus în stare foarte gravă, cu arsuri de contact.

''Nou-născutul are arsuri pe faţă, pe corp, pe gât, torace stâng, fiind afectată o suprafaţă de 20% ca urmare a contactului cu un corp fierbinte. Starea copilului este extrem de gravă'', a apreciat dr. Georgiana Constantinescu.

Prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului 'Sf. Ioan', în subordinea căruia se află şi Maternitatea Bucur, a declarat pentru AGERPRES că, în opinia sa, este vorba de neglijenţă.

''În ture erau trei asistente şi un medic şi nu este admisibil să se întâmple astfel de lucruri. Am demarat o anchetă, iar pentru cei vinovaţi se vor aplica cele mai drastice sancţiuni mergând până la desfacerea contractului de muncă'', a spus prof.dr. Ciocâlteu.

Părinţii copilului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă şi că vor face plângere la Ordinul Asistentelor şi la Colegiul Medicilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Parchetul General preia ancheta în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la Maternitatea Bucur Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au preluat, luni, dosarul privind împrejurările în care un nou-născut a suferit vătămări corporale, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, prin arsuri provocate de expunerea prelungită într-un incubator, la Maternitatea Bucur din Bucureşti...
Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de un milion de euro Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi, miercuri, la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.
Bebeluşul ars la incubator a intrat în operaţie pentru transplant de piele Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, a intrat, luni, la ora 11, 00, în operaţie de transplant de piele.
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta responsabilă în cazul bebeluşului ars în incubator, suspendată 6 luni Asistentei care este considerată responsabilă de incidentul în care un bebeluş născut în 11 noiembrie, la maternitatea Bucur din Capitală, a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, din cauză că a fost uitat la incubator, i s-a retras dreptul de exercitare a profesiei pentru o perioadă de şase luni...
Bebeluşul care a suferit arsuri grave într-un incubator evoluează bine Bucureşti, 29 nov /Agerpres/ - Bebeluşul născut pe data de 11 noiembrie la maternitatea Bucur din Bucureşti, operat la Spitalul 'Alexandru Sahia' pe 16 noiembrie pentru arsuri extensive, profunde, prin contact termic, pe 20% din suprafaţa corpului, se află în a 12-a zi postoperator. Examenul medical...