Cele mai citite
 


Un nou caz de deces, al şaptelea, în R.Moldova din cauza gripei A(H1N1)
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Republica Moldova a fost înregistrat sâmbătă cel de-al şaptelea deces ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul gripei A(H1N1), fiind vorba de o femeie în vârstă de 31 de ani, din raionul Făleşti, informează Moldpres.
Prezenţa virusului în organismul femeii a fost confirmat sâmbătă post-mortem.

Potrivit operatorului de la linia telefonică de urgenţă a Ministerului Sănătăţii din R.Moldova, ar exista şi un al 8-lea deces cu simptome de gripa pandemică, însă deocamdată nu este confirmat de laborator.

Potrivit ministerului de la Chişinău, la data de 11 noiembrie, în urma internării la spitalul raional din Făleşti, pacienta a fost diagnosticată cu pneumonie bilaterală, iar la 13 noiembrie femeia a murit.

Potrivit Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă, până sâmbătă dimineaţa au fost depistate 700 de cazuri de îmbolnăvire, din 1.576 cazuri suspecte de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.
Elicopter SMURD prăbuşit: Oficialităţi din Republica Moldova au depus coroane de flori la Ambasada României Oficialităţi din Republica Moldova, între care preşedintele Nicolae Timofti şi şeful parlamentului Andrian Candu, au depus vineri coroane de flori la sediul Ambasadei României din Chişinău, în semn de omagiu pentru cele patru victime ale accidentului aviatic din raionul Cantemir, în care a fost implicat...
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.