Cele mai citite
 


Tel verde pentru sesizarea deficienţelor din sistemul de sănătate
luni, 26 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat, luni, lansarea unei linii telefonice gratuite, dedicată semnalării deficienţelor existente în sistemul de sănătate. (Sursa: Agerpres)

Numărul de telefon 0.800.800.885 va sta la dispoziţia pacienţilor care pot sesiza probleme în asigurarea asistenţei medicale, dar şi la dispoziţia medicilor care sunt încurajaţi să informeze ministerul cu privire la problemele întâlnite în executarea profesiei.

Ministrul Sănătăţii a declarat, într-o conferinţă de presă, că linia telefonică a fost lansată pentru a se înregistra problemele din sistemul de sănătate şi a subliniat că nu este vorba despre o "vânătoare de vrăjitoare".
"Nu voi accepta ca acest instrument de comunicare să fie transformat într-o ureche pentru delaţiuni şi acuze. Linia telefonică există pentru a semnala cazuri reale şi consistente, care să contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sănătate. O echipă operativă va deservi linia telefonică. Aceasta va înregistra apelurile şi va selecta problemele în funcţie de specific pentru a fi ulterior transmise direcţiilor specializate din minister pentru a fi soluţionate. Într-o primă etapă, linia telefonică va funcţiona zilnic, de luni până vineri, între orele 8,00-18,00", a precizat ministrul.
Ion Bazac a evidenţiat că toate apelurile vor fi înregistrate, iar orice formă de abuz în sensul injuriilor sau al apelurilor multiple nejustificate va fi sesizată autorităţilor competente.
Personalul MSP nu va da curs apelurilor anonime şi îi asigură pe cei care apelează că identitatea lor va fi protejată în cazul unor eventuale investigaţii. De asemenea, pacienţii sunt informaţi că prin această linie telefonică nu se acordă consultaţii medicale.
În acest context, ministrul Sănătăţii l-a invitat public pe prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, să devină partener în acest demers.
"Nu vrem să începem un război între medici şi pacienţi. Din contră, vrem să fie pace. O pace care să ţină şi din care ambele categorii să profite. Vrem să sune toţi cei care cred că aici, în minister, putem găsi soluţii, dar şi cei care au reproşuri pentru noi", a mai spus Bazac. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Tel verde în spitalele administrate de Primăria Ploieşti Ploieşti, 25 feb /Agerpres/ - Şapte ''telefoane verzi'' au fost instalate în cele două unităţi spitaliceşti administrate de Primăria Ploieşti, Spitalul Municipal şi cel de Boli Infecţioase, pacienţii putând astfel să sesizeze orice fel de nemulţumiri legate de administrarea spitalelor sau calitatea ...
Institutul "Marius Nasta": Creşte numărul celor care sună la Tel Verde Stop Fumat Numărul apelurilor la Tel Verde Stop Fumat a crescut de la aproximativ 800 în 2007 la 9.996 în anul 2013, potrivit unui comunicat de presă al Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Bucureşti, care coordonează acest program.
Ministerul Sănătăţii recepţionează sesizările şi prin e-mail Ministerul Sănătăţii a decis să recepţioneze sesizările privind problemele din sănătate şi prin e-mail, la adresa cetedoare@ms.ro, precizează un comunicat remis marţi AGERPRES. (Sursa: Agerpres)
Peste 300 de fumători români au apelat Tel Vede Stop Fumat în luna mai Peste 300 de fumători români au apelat Tel Vede Stop Fumat pentru a obţine informaţii despre Programul Naţional Stop Fumat pe parcursul lunii mai, luna renunţării la fumat informează joi Ministerul sănătăţii printr-un comunicat de presă.
Măsuri pentru prevenirea şi diminuarea efectelor caniculei în sectorul 4 Pentru prevenirea şi diminuarea efectelor caniculei prognozate de ANM pentru următoarele zile, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a dispus mobilizarea de urgenţă a factorilor de intervenţie, pentru a veni în sprijinul locuitorilor sectorului, se arată în comunicat transmis joi AGERPRES...
Linii telefonice împotriva magazinelor de vise din sectorul 2 Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Bucureştenii au la dispoziţie două numere de telefon la care pot anunţa non-stop cazurile în care 'magazinele de vise' din sectorul 2, închise de autorităţi, se deschid ilegal.