Cele mai citite
 


Guturaiul vă ţine departe de virusul A/H1N1
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Rinovirusul, un agent patogen din familia Picornaviridae, responsabil de inflamarea mucoasei nazale, este de natură să împiedice extinderea virusului A/H1N1 pe teritoriul Europei. La această concluzie au ajuns mai mulţi specialişti europeni care activează separat unul de altul - relatează în ultimul său număr publicaţia britanică New Scientist.

Bunăoară, Jean-Sebastien Casalegno de la Universitatea din Lyon subliniază că incidenţa gripei noi a crescut în Franţa la începutul lunii septembrie, iar apoi a scăzut până la nivelul de 160 de îmbolnăviri la 100.000 de persoane, menţinându-se la acest nivel până la sfârşitul lunii octombrie. În noiembrie s-a înregistrat însă o nouă creştere, dar fără cazuri de deces.

Potrivit specialistului francez, reducerea incidenţei gripei a coincis cu numărul tot mai mare de pacienţi afectaţi de inflamaţia mucoasei nazale - sau guturai - cauzată de rinovirus. Casalegno sugerează că această concurenţă între agenţi, cunoscută sub denumirea de interferenţă virală, reduce răspândirea A/H1N1.

Mia Britting, de la Institutul suedez pentru boli infecţioase şi control a remarcat de asemenea creşterea numărului de rinite simultan cu o reducere a incidenţei contaminărilor cu virusul A/H1N1 la sfârşitul lunii august în Suedia.

O coincidenţă similară a fost observată în luna august şi de cercetătorul australian Ian Mackay de la Universitatea Queensland, precum şi de o serie de oameni de ştiinţă din Norvegia.

Potrivit omului de ştiinţă australian, pacienţii cu infecţii ale mucoasei nazale, de care este responsabil rinovirusul, sunt mai puţin expuşi de a contacta alte infecţii virale, inclusiv A/H1N1.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
Virusul A/H1N1 face cinci victime în Polonia Până la jumătatea lui ianuarie în Polonia au decedat cinci persoane care au contractat o tulpină a virusului A (H1N1), potrivit datelor furnizate marţi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, relatează Xinhua.
Virusul A/H1N1, confirmat în două cazuri din sectorul 4 Analizele au confirmat joi prezenţa virusului gripei noi la doi elevi de la Liceul 'Traian Vuia' de pe şos. Vitan - Bârzeşti nr. 11 şi de la Şcoala nr. 113 din strada Parincea nr. 4, ambele din sectorul 4.
Virusul A/H1N1 poate fi anihilat prin ozonizare, susţine un om de afaceri din Mureş Generatoarele de ozon ar putea anihila viruşi dintre cei mai diverşi, de la cei ai hepatitei A şi B, la virusul noii gripe A/H1N1 sau chiar ebola, susţine un întreprinzător italian care are o afacere cu astfel de aparate, în România, la Sângeorgiu de Mureş.
Constanţa: Încă două decese din cauza A/H1N1 şi mii de cazuri de viroze, înregistrate în judeţ Două femei infectate cu virusul A/H1N1 au murit, pe 5 şi 7 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa iar 16 pacienţi sunt suspectaţi că suferă de gripă sezonieră, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa printr-un comunicat remis presei.
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.