Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) Un român bolnav de gripă porcină a murit în Italia
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un român în vârstă de 28 de ani infectat cu virusul gripei porcine a decedat sâmbătă în oraşul Salerno din regiunea Campania, cea mai afectată zonă a Italiei de epidemie, informează agenţia ANSA.
Românul a murit la spitalul 'San Giovanni di Dio e Ruggi d'Aragona' din Salerno, el suferind însă şi de alte patologii grave, mai menţionează ANSA.

Potrivit cotidianului La Repubblica, românul identificat cu iniţialele P.S. ar fi suferit de doi ani de o tumoare canceroasă, iar testele efectuate de medici au relevat că în ultimele zile contractase şi virusul A/H1N1. El fusese transferat de trei zile de la spitalul din Battipaglia la cel din Salerno, unde mai sunt şi alte 14 pacienţi internaţi cu gripă porcină.

Cetăţeanul român este a patra persoană infectată cu gripă porcină care a decedat sâmbătă în regiunea Campania, alte două victime fiind la Terni şi Novara, în total în Italia înregistrându-se în această zi 6 victime.

În Campania au murit în ultimele două luni 22 de persoane infectate cu virusul A/H1N1, toate având însă şi alte complicaţii grave.

Potrivit Ministerului Sănătăţii Publice de la Roma, numărul deceselor persoanelor infectate cu gripă porcină în Italia este de 50, însă, în afara a două excepţii, toate erau bolnave şi de alte boli grave care le-au slăbit mult capacitatea de apărare a organismului împotriva virusului.

În Italia erau sâmbătă circa 170 de persoane internate în spital şi confirmate ca fiind contaminate cu virusul A/H1N1 care sunt asistate cu aparate de respiraţie artificială. Numărul total al cazurilor de gripă porcină din Italia în ultima jumătate de an s-a ridicat la circa 750.000, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Familia românului mort în Italia nu confirmă infecţia cu virusul AH1N1 Familia românului care a murit în Italia, regiunea Campania, a contactat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dar a precizat o altă cauză a decesului decât infecţia cu virusul AH1N1, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
(Corespondenţă Agerpres) Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în Italia a urcat la 9 Numărul deceselor de persoane bolnave de gripa porcină a urcat rapid în Italia la 9, după ce în ultimele două zile la Napoli s-au înregistrat trei noi victime, persoane în vârstă, care aveau însă şi alte probleme grave de sănătate, relatează cotidianul La Repubblica.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...