Cele mai citite
 


Familia românului mort în Italia nu confirmă infecţia cu virusul AH1N1
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Familia românului care a murit în Italia, regiunea Campania, a contactat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), dar a precizat o altă cauză a decesului decât infecţia cu virusul AH1N1, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.
'Ni s-a solicitat asistenţă consulară pentru un cetăţean român din zona respectivă, dar care a murit de cu totul altceva', a precizat Alin Şerbănescu.

El a afirmat că misiunea diplomatică a fost contactată de familia cetăţeanului român pentru a identifica o firmă de pompe funebre la un preţ mai mic şi că a oferit ajutorul solicitat. Trupul românului decedat ar urma să fie repatriat.

MAE va continua verificările pentru a constata dacă nu este vorba de un alt român care să fi decedat din cauza gripei noi sau dacă cetăţeanul respectiv nu suferea, pe lângă boala precizată de medici, şi de gripa nouă.

Până în prezent, singurul caz confirmat de gripă nouă la un cetăţean român aflat în strâinătate este cel al unei femei din Ungaria.

Potrivit agenţiei ANSA, un român în vârstă de 28 de ani infectat cu virusul gripei porcine a decedat sâmbătă în oraşul Salerno din regiunea Campania, cea mai afectată zonă a Italiei de epidemie.

Românul a murit la spitalul 'San Giovanni di Dio e Ruggi d'Aragona' din Salerno, el suferind însă şi de alte patologii grave.

Potrivit cotidianului La Repubblica, românul identificat cu iniţialele P.S. ar fi suferit de doi ani de o tumoare canceroasă, iar testele efectuate de medici au relevat că în ultimele zile contractase şi virusul A/H1N1. El fusese transferat de trei zile de la spitalul din Battipaglia la cel din Salerno, unde mai sunt şi alte 14 pacienţi internaţi cu gripă porcină.

În Italia, erau sâmbătă circa 170 de persoane internate în spital şi confirmate ca fiind contaminate cu virusul A/H1N1 care sunt asistate cu aparate de respiraţie artificială. Numărul total al cazurilor de gripă porcină din Italia în ultima jumătate de an s-a ridicat la circa 750.000, potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
(Corespondenţă Agerpres) Un român bolnav de gripă porcină a murit în Italia Un român în vârstă de 28 de ani infectat cu virusul gripei porcine a decedat sâmbătă în oraşul Salerno din regiunea Campania, cea mai afectată zonă a Italiei de epidemie, informează agenţia ANSA.
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.
Sălaj: Medic, bolnav de gripă nouă Zalău, 6 dec /Agerpres/ - Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat în Sălaj, fiind vorba de o femeie, medic de familie în mediul rural.