Cele mai citite
 


UPDATE Botoşani: Copil de 2 ani, decedat cu suspiciune de gripă nouă
duminică, 15 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un copil de doi ani din localitatea Icuşeni, comuna Vorona, din judeţul Botoşani, a murit, duminică dimineaţă, iar medicii presupun că decesul ar fi survenit din cauza gripei noi.
'Fetiţa de doi ani decedată, duminică, la Spitalul de Copii din Botoşani a suferit o insuficienţă respiratorie acută, însă nu este exclus ca aceasta să fi fost infestată cu virusul AH1N1', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, medicul de gardă al spitalului Geta Caraciuc.

Mama a afirmat că boala a debutat în cursul serii, la ora 22.00, cu febră, tuse şi disnee, dar ea a venit în jurul orei 4.00 cu stare generală gravă.

'A fost pusă pe terapie intensivă, dar, după două ore, a decedat cu insuficienţă respiratorie decompensată. Pot exista suspiciuni cu privire la cauza îmbolnăvirii', a afirmat dr.Caraciuc.

Potrivit medicilor, salonul din Secţia de terapie intensivă, unde a fost internat copilul, a fost dezinfectată. Autorităţile sanitare au prelevat probe exudat pentru a le transmite la laborator în vederea stabilirii cu exactitate dacă fetiţa contractase noua formă de gripă. Necropsia cadavrului copilului urmează a avea loc luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Persoană decedată, suspectată de infectare cu gripă nouă neconfirmată de Ministerul Sănătăţii Un bărbat de 47 de ani din comuna Suliţa judeţul Botoşani a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile iau în calcul varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.
Botoşani: Bebeluş, suspectat de îmbolnăvire cu gripa nouă Un copil de patru luni din satul Icuşeni, comuna Vorona, din judeţul Botoşani a fost internat, luni, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean cu suspiciune de gripă nouă.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: O femeie însărcinată, printre bolnavii de gripă nouă O femeie însărcinată din satul Cucuretini, comuna Durneşti, din judeţul Botoşani a fost diagnosticată ca fiind bolnavă cu noua formă de gripă. Boala femeii a fost confirmată, joi, de Institutul Cantacuzino, ea aflându-se pe lista celor patru persoane care au contactat virusul AH1N1.
Botoşani: Îmbolnăviri cu gripă nouă la penitenciar Botoşani, 29 dec /Agerpres/ - Doi deţinuţi şi un gardian de la Penitenciarul Botoşani au contractat virusul AH1N1, iar alte zece sunt suspectate de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a anunţat, marţi, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.