Cele mai citite
 


Administraţia Spitalelor din PMB: Important este să înceapă vaccinarea împotriva gripei noi
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1 la nivelul unităţilor de învăţământ are loc triajul epidemiologic şi distribuirea gelului dezinfectant, fără a fi necesare măsuri suplimentare pentru gripă, dar important este să se înceapă vaccinarea, a declarat luni pentru AGERPRES directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (ASSMB), dr. Marius Savu.
El a subliniat importanţa distribuirii măştilor de protecţie pentru cei cu simptome de răceală, care 'ar fi obligaţi cel puţin moral să le poarte pentru a nu răspândi boala'.

'Lucrurile sunt sub control, ne ajută şi Direcţia de Sănătate Publică şi Primăriile de sector în distribuirea produselor dezinfectante.Până începe vaccinarea adulţilor, pe 24 noiembrie, cred că lucrurile pot fi bine gestionate.Triajul şi dezinfecţia oferă un anume control al situaţiei', a arătat Savu.

ASSMB a început încă din 3 noiembrie distribuirea în şcoli a peste 6.000 de litri de substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, 7.000 de flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor şi 60.000 de măşti de unică folosinţă (pentru personalul medico-sanitar din unităţile de învăţământ).

Măsurile au fost luate având în vedere cazurile confirmate de gripă cu virus A/H1N1 la nivelul instituţiilor preşcolare şi şcolare, în perioada 15 - 30 octombrie.

ASSMB a luat măsuri de dezinfecţie prin nebulizare a încăperilor de la şcolile şi grădiniţele unde au fost confirmate cazuri de gripă nouă - Şcoala nr. 146, Şcoala nr. 147, Şcoala nr. 153 şi Grădiniţa nr. 53.
Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat duminică că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1, numărul total de cazuri în România fiind de 1.335.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MS, în judeţul Arad au fost depistate 17 cazuri, Bacău - 7, Braşov - 5, Buzău - 4, Cluj - 2, Dâmboviţa - 1, Dolj - 5, Giurgiu - 1, Harghita - 5, Maramureş - 1, Olt - 1, Suceava - 12, Vaslui - 3, Bucureşti - 17, Ilfov - 1.

Ministerul Sănătăţii precizează că, în urma confirmării de noi cazuri cu gripă în colectivităţi şcolare, de luni vor fi suspendate cursurile, pentru şapte zile, la unele clase din Arad - Liceul 'Sabin Drăgoi' şi Şcoala generală 'Ion Creangă' Curtici, Bacău - Colegiul Naţional 'Vasile Alecsandri', Colegiul Economic 'Ion Ghica', Şcoala generală 16, Bucureşti - Liceul 'Al. I. Cuza', Şcoala Centrală, Şcolile generale 56 şi 99, Dolj - Liceul 'Gh. Chiţu' şi Liceul 'Henri Coandă', Suceava - Colegiul 'Ştefan cel Mare' şi Colegiul 'D. Cantemir'.

De asemenea, activitatea va fi suspendată total la grădiniţa 'Mens Sana in Corpore Sano' Bucureşti, Colegiul Tehnic 'Anghel Saligny' Bacău şi Şcoala generală nr. 1 Suceava.

Potrivit unui ordin al MS, activitatea şcolară se suspendă total la acele unităţi unde există minim trei cazuri de gripă nouă pe clasă, iar în cazul în care sunt constatate unul sau două cazuri, cursurile se întrerup doar la acele clase.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
56 cazuri de gripă nouă confirmate într-o zi Un număr de 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, până în prezent fiind înregistrate în România 1.057 de cazuri de gripă nouă, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.