Cele mai citite
 


Neamţ: Şcoală închisă din cauza gripei noi
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Neamţ a decis, luni, să închidă şcoala din localitatea Ghindăoani, din cauza celor două cazuri de gripă nouă confirmate la două eleve de clasa a opta.
Conducerea ASP a hotărât să efectueze dezinsecţia în unitatea şcolară şi să realizeze triajul epidemiologic al tuturor elevilor, cadrelor şcolare şi a personalului auxiliar.

''Şcoala va fi închisă până marţea viitoare. Efectuăm acum o primă dezinsecţie pentru că în unitatea şcolară a fost amenajată o secţie de votare. Lunea viitoare vom efectua a doua dezinsecţie pentru ca marţi să putem deschide şcoala'', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Daniela Marcoci, directorul ASP Neamţ.

Pentru că prezintă o formă uşoară a bolii, cele două paciente sunt tratate la domiciliu.

În ceea ce priveşte al doilea caz de A/H1N1 înregistrat într-o clasă a Liceului Pedagogic ''Gheorghe Asachi'' din Piatra Neamţ, şi acesta este tratat la domiciliu, fiind vorba de o formă uşoară.

''Clasa a fost închisă încă de la depistarea primului caz şi va fi redeschisă marţi, 17 noiembrie, după ce vom realiza triajul epidemiologic'', a afirmat directorul ASP Neamţ.

În judeţul Neamţ au fost confirmate până în prezent 9 cazuri de A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Prima şcoală închisă din cauza gripei noi Şcoala Creştină 'Filadelfia' din municipiul Suceava a fost închisă, miercuri, după ce patru elevi ai acestei unităţi de învăţământ, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, s-au îmbolnăvit de gripă nouă, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, precizând că este prima...
Suceava: Şcoală închisă din cauza gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Suceava a dispus închiderea temporară a Şcolii generale nr. 1, din municipiul Suceava, începând de luni, după ce au fost confirmate opt cazuri de gripă nouă, la şase elevi şi doi profesori ai acestei unităţi de învăţământ.
Suceava: Încă o şcoală închisă din cauza gripei noi Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat că Şcoala Specială 'Sfântul Andrei' din Gura Humorului a fost închisă temporar, începând de luni, după ce în această unitate de învăţământ au fost confirmate câteva cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Timiş: Şcoală închisă după depistarea unor cazuri de gripă A/H1N1 Şcoala generală nr.7 din Timişoara, unde au fost depistate cazuri de gripă nouă, a fost închisă, marţi, de autorităţile sanitare locale, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: A treia şcoală închisă din cauza gripei noi Liceul german 'Adam Muller Guttenbrunn' din municipiul Arad şi-a suspendat cursurile, miercuri, pentru o perioadă de 7 zile, din cauza gripei noi.
Vâlcea: Şcoală închisă din cauza a două cazuri de gripă nouă Şcoala generală din comuna vâlceană Muereasca a fost închisă temporar din cauza a două cazuri de gripă nouă descoperite la elevi, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Ion Mihail, de la DSP Vâlcea.