Cele mai citite
 


India va ajuta Ucraina să lupte împotriva gripei
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
India va trimite Ucrainei, lovită dur de epidemia de gripă, medicamente în valoare de un milion de dolari, a anunţat luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de agenţia RIA Novosti.
''Relaţiile dintre cele două ţări fiind atât de apropiate şi amicale, guvernul indian a decis să ofere de urgenţă Ucrainei medicamente pentru suma de un milion de dolari'', a precizat ministerul.

Anterior, mai multe companii farmaceutice indiene care lucrează în Ucraina au oferit deja medicamente guvernului ucrainean.

De la începutul epidemiei, declanşată în Ucraina la sfârşitul lunii octombrie, gripa şi infecţiile respiratorii acute au lovit peste 1.300.000 de persoane, înregistrându-se 300 de morţi. Autorităţile ucrainene au decretat regim de carantină în zece regiuni occidentale ale ţării.

Epidemia de gripă porcină a început în mai în India, unde au fost atinse peste 15.000 de persoane, înregistrându-se 523 de decese.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
India: 15 morţi, dintre care şapte copii, într-un accident auto Cincisprezece persoane, dintre care şapte copii, au murit în sud-estul Indiei după ce un camion s-a ciocnit cu o autoricşă supraaglomerată, a anunţat duminică poliţia, potrivit DPA.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Gripă porcină: Crucea Roşie ungară trimite un ajutor de urgenţă Ucrainei Crucea Roşie ungară a oferit marţi 40.000 de măşti medicinale şi medicamente ambasadei ucrainene de la Budapesta, ca parte a eforturilor de limitare a epidemiei de gripă din ţara vecină, relatează MTI.