Cele mai citite
 


Bebeluşul ars în incubator a fost operat
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşul de numai cinci zile care a fost ars în incubator a fost operat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' în cursul dimineţii de luni.
Intervenţia a durat o oră şi jumătate, copilaşul fiind operat pe 18% din suprafaţa totală cu arsuri, de 20%, a declarat într-o conferinţă de presă prof. dr. Dan Enescu, cel care a operat copilul, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'.
El a explicat că porţiunea arsă a fost acoperită cu ţesut sănătos, pielea fiind prelevată de pe ambele membre inferioare ale bebeluşului.

Dan Enescu a accentuat asupra faptului că a fost extrem de importantă anestezia generală efectuată de dr. Florin Rusu, fiind vorba despre un nou-născut.
Suprafaţa de 2% din arsuri care a rămas neoperată se află pe faţă şi pe o parte a unei urechi, a mai menţionat medicul.

'Din păcate, a fost afectată şi masa musculară. Practic, pielea nou-născutului a fost carbonizată pe o cincime din suprafaţa corpului, adică 20%' - a precizat prof. dr. Dan Enescu.

Potrivit acestuia, prognosticul rămâne rezervat şi trebuie urmărită evoluţia bebeluşului pe o perioadă de două săptămâni, în care nu i se vor mai face alte intervenţii.

Mama copilului, prezentă la conferinţa de presă, a apreciat sprijinul pe care i l-au acordat medicii, dar s-a declarat nemulţumită de sancţiunile primite de cei vinovaţi pentru această întâmplare. Ea şi-a exprimat speranţa că, prin ajutorul medicilor şi al lui Dumnezeu, copilul va fi salvat.

Managerul Spitalului 'Grigore Alexandrescu', prof. dr. Dan Enescu, a făcut apel la presă să o protejeze pe mamă şi să o lase liniştită, întrucât legătura dintre ea şi copil este foarte importantă pentru evoluţia stării de sănătate a acestuia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.
Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de un milion de euro Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi, miercuri, la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.
Suceava: 'Salvaţi Copiii' a donat un incubator performant Spitalului Judeţean Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a fost dotată, luni, cu un incubator performant, graţie Organizaţiei Salvaţi Copiii, prin filiala locală Suceava, echipament achiziţionat în cadrul campaniei de strângere de fonduri 'Bun venit pe lume'.
Starea bebeluşului operat la 'Grigore Alexandrescu' stabilă Starea generală de sănătate a bebeluşului transferat de la maternitatea 'Bucur' cu arsuri profunde pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului şi operat pe data de 16 noiembrie 2009 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti este stabilă.
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.