Cele mai citite
 


Botoşani: Gripa nouă nu trebuie să afecteze votarea, afirmă prefectul
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, susţine că, în ciuda închiderii temporare a unor şcoli, procesul de votare de duminică nu va fi afectat.
El a declarat luni, pentru AGERPRES, că unităţile de învăţământ închise din cauza gripei noi vor fi dezinfectate iar în ziua votului vor putea găzdui secţiile de votare.
'În niciun caz procesul de votare nu trebuie să fie afectat. Vom găsi soluţii pentru ca şcolile în care sunt secţii de votare să nu fie afectate de gripă, chiar dacă sunt şcoli închise în această perioadă. În ziua votului, sălile de clasă în care se organizează votarea vor fi deschise, după ce vor fi dezinfectate' - a afirmat Roman.
Prefectul consideră că accesul în unităţile de învăţământ în ziua votului trebuie restricţionat doar la secţiile de votare.
În judeţul Botoşani vor fi amenajate 497 de secţii de votare, cele mai multe dintre ele urmând să funcţioneze în unităţi de învăţământ.
În judeţ au fost identificate până acum 81 de persoane bolnave de gripă nouă şi au fost închise complet trei licee şi o şcoală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Gripa nouă afectează bugetul Spitalului Judeţean 'Mavromati' Datoriile Spitalului Judeţean 'Mavromati' din Botoşani au crescut, în utlima lună, cu cel puţin 500.000 de lei, după apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul unităţii, medicul Cornel Enache.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.
Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino'...
Botoşani: O femeie însărcinată, printre bolnavii de gripă nouă O femeie însărcinată din satul Cucuretini, comuna Durneşti, din judeţul Botoşani a fost diagnosticată ca fiind bolnavă cu noua formă de gripă. Boala femeii a fost confirmată, joi, de Institutul Cantacuzino, ea aflându-se pe lista celor patru persoane care au contactat virusul AH1N1.
DSP Botoşani: Cauza decesului bărbatului de la Suliţa nu este gripa nouă Cauza morţii bărbatului de 47 de ani din comuna botoşăneană Suliţa nu a fost infecţia cu virusul A/H1N1, ci o pneumonie lobară.
Botoşani: Al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a unui copil de un an Autorităţile sanitare din Botoşani au înregistrat al doilea caz de îmbolnăvire cu gripă nouă la un copil de un an. Micuţul, care a contactat virusul A/H1N1 este copilul unui medic care lucrează pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean.