Cele mai citite
 


Serviciile SMURD, operaţionale la nivel naţional, în următoarele 18 luni
luni, 26 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Serviciile SMURD vor fi operaţionale în următoarele 18 luni în toate judeţele ţării, a anunţat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) pe 2008. (Sursa: Agerpres)

El a menţionat că, anul trecut, au fost predate IGSU 140 de ambulanţe şi s-a reuşit operaţionalizarea serviciilor SMURD în 22 de judeţe, inclusiv în Capitală.

Totodată, Arafat s-a referit la cele patru maşini de intervenţie folosite de ambele structuri (Sănătate şi IGSU) la accidentele colective, în cadrul fiecăreia putând fi tratate până la 50 de persoane rănite grav.
Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu, a criticat, acest cadru, ritmul în care se consolidează cele 300 de imobile din Capitală, pe care l-a apreciat ca total nesatisfăcător.
În intervenţia sa, Dan Cârlan, secretar de stat în Ministerul Mediului, a prezentat un raport privind efectele inundaţiilor şi fenomenelor periculoase produse în 2008, măsuri întreprinse şi de refacere a obiectivelor afectate şi pentru diminuarea sau evitarea pagubelor în perspectivă. AGERPRES/(Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat: SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, creşterea numărului acestora trebuie continuată Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, urmărindu-se în continuare creşterea numărului acestora.
Raed Arafat: SMURD a înregistrat cu 16% mai multe apeluri decât anul trecut SMURD a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, cu 16% mai multe apeluri decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la ceremonia de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD Cluj.
Raed Arafat: Elicopterul SMURD care a făcut două curse până la Piteşti a avut aterizări planificate Elicopterul SMURD care a făcut joi două curse până la Piteşti a avut "aterizări planificate", a precizat pentru AGERPRES secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Raed Arafat: Fundaţia SMURD a achiziţionat un avion sanitar, care va sosi în ţară în august Fundaţia pentru SMURD a reuşit să achiziţioneze, din fondurile adunate de la populaţie prin alocarea a 2% din impozitul pe venit, un avion sanitar de fabricaţie americană, care va veni în ţară în luna august, a declarat sâmbătă, la Beclean, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...