Cele mai citite
 


Grecia a început campania de vaccinare împotriva gripei pandemice
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Grecia au lansat luni campania de vaccinare împotriva virusului gripei A(H1N1), transmite AFP.
Conform programului anunţat de Ministerul Sănătăţii, luni dimineaţă a început imunizarea personalului spitalicesc, din dispensarele publice, clinicile private, serviciile de urgenţă.

Sunt disponibile 700.000 de doze de vaccin, acest număr urmând să atingă 2,5 milioane la 7 decembrie, a precizat ministrul sănătăţii, Mariliza Xenogiannakopoulou.

Campania va continua lunea viitoare cu grupele de risc (femei însărcinate, bolnavi). De la 1 decembrie va începe imunizarea adulţilor cu vârste între 18 şi 49 de ani, iar o săptămână mai târziu, a copiilor şi adolescenţilor, precum şi a persoanelor de peste 50 de ani.

Din luna septembrie, Ministerul Sănătăţii de la Atena nu mai face public numărul deceselor provocate de gripa nouă. Potrivit presei, acesta s-ar ridica la cel puţin zece.

Vinerea trecută, Ministerul Educaţiei a închis pentru o săptămână 16 şcoli din Atena, 9 din Salonic şi 23 din restul ţării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, pe 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziţionate şi se distribuie în teritoriu, a declarat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Cseke Attila atrage atenţia privind cantităţile de vaccin Ministrul sănătăţii, Cseke Attila a atras atenţia direcţiilor de sănătate publică asupra modului în care au organizat şi desfăşoară campania de vaccinare împotriva virusului gripal pandemic, având în vedere că la nivel judeţean există 1 706 434 doze de vaccin neutilizate, dar se solicită în continuare...