Cele mai citite
 


În plin sezon de gripă, preţurile la usturoi bat recordurile
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preţul la usturoi în Republica Moldova a ajuns la 50 lei (circa 4,5 dolari) pe kilogram, crescând mai mult decât de două ori, în ultimele două săptămâni, în contextul panicii provocate de gripa A(H1N1) şi al lipsei medicamentelor în farmacii.
Preţurile au crescut de la circa 20 de lei la 50 şi nu este exclusă continuarea acestui trend, dar în pofida acestui fapt, vânzătorii declară că nu duc lipsă de cumpărători.

Din farmaciile din Republica Moldova lipsesc mai multe preparate antigripale, inclusiv măşti, după ce au fost cumpărate în număr mare, iar o parte dintre acestea se presupune că au fost duse în Ucraina, ţară grav afectată de acest virus.

Totuşi, elevii şi studenţii au revenit de luni la ore, după ce a fost declarată o săptămână de vacanţă. Doar în unele instituţii unde au fost confirmate focare de gripă vacanţa continuă.

Până acum, în Republica Moldova s-au confirmat circa 900 de cazuri de gripă A (H1N1), iar numărul acestora continuă să crească. Gripa de tip nou a provocat şi şapte decese în Republica Moldova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.