Cele mai citite
 


Clinică de tratament al cancerului prin ultrasunete în România
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul centru medical de tratament al tumorilor canceroase din România prin metoda HIFU HCU se deschide marţi, 17 noiembrie, în sectorul 3 al Capitalei. HIFU Terramed Conformal este un centru medical privat care desfăşoară activităţi de radioterapie, dar şi tratamentul tumorilor maligne şi benigne în ambulatoriu.
Terapia cu ultrasunete cu frecvenţă înaltă, HIFU ('High Intensity Focused Ultrasound'), numită şi terapia cu ultrasunete sub ghidajul rezonanţei magnetice (Magnetic Resonance guided Focused Ultrasound), reprezintă o intervenţie neinvazivă (nu necesită incizie) care utilizează unde ultrasonice de intensitate mare, în combinaţie cu rezonanţa magnetică, care are rolul de a ghida şi monitoriza tratamentul.

Această metodă a fost utilizată în România, în premieră, în luna iulie a acestui an de către o echipă de medici englezi şi români care au efectuat la Craiova (Centrul Medical 'Irina'), cinci tratamente medicale demonstrative. Specialiştii au folosit pentru distrugerea cancerului de prostată un aparat performant denumit Sonablate 500, produs de Misonix INC, USA, generator de ultrasunete focalizate de intensitate înaltă, care distrug ţesutul canceros prin supraîncălzirea acestuia. Noua tehnică de tratare a cancerului de prostată (HIFU) este folosită cu succes în Europa, Asia şi America. Medicii spun că noua metodă are o mai mare eficienţă în distrugerea ţesuturilor canceroase, iar efectele secundare sunt mai rare, tratamentul neafectând ţesuturile înconjurătoare. Procedeul numit HIFU a fost realizat pentru a doua oară în România în octombrie 2009, la Timişoara, în cazul unui bolnav de cancer de prostată.

Primul experiment cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) a fost iniţiat de chinezi, care au donat această tehnologie Institutului European de Oncologie (IEO) din Milano, primul centru de dezvoltare şi experimentare clinică din Occident.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul centru de tratament al tumorilor canceroase din România Primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din România - HIFU Terramed Conformal - care utilizează metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate, este deschis de Centrul Medical Bio Terra Med şi dr. Nicolae Verga.
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
INTERMEDICAS OFERĂ ÎN PREMIERĂ TERAPIA CU PROTONI PENTRU TRATAREA CANCERULUI - Protonterapia disponibilă în România printr-o clinică de second opinion Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv încheiat cu centrul de terapie cu protoni Rinecker (Rinecker Proton Therapy Center - RPTC) din München, Germania.
Centru de excelenţă în chirurgie variatică la Spitalul Delta Hospital Un nou centru medical privat cu spital şi ambulatoriu, Delta Hospital, cu amenajări specifice, obligatorii şi necesare îngrijirii pacienţilor supraponderali a fost inaugurat luni.
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Timiş: Operaţii în premieră la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean O echipă de specialişti din Clinica Universitară de Urologie a Spitalului Judeţean Timişoara a realizat, în premieră naţională, două tipuri noi de intervenţii la nivelul prostatei, folosind tehnologie de ultimă generaţie.