Cele mai citite
 


Protest la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Târgu Mureş
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţii medicali din cadrul Centrului Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Târgu Mureş au întrerupt lucrul, luni, în semn de protest faţă de tăierea sporurilor salariale şi a condiţiilor improprii în care îşi desfăşoară activitatea.
'Am declanşat protestul şi în semn de solidaritate cu colegii din ţară, dar am aflat că nu vom primi decât salariul de bază şi sporul de vechime. Din tot sistemul sanitar noi avem cele mai mici salarii, 1.056 de lei. Niciodată nu am primit bonuri de masă, deşi tot sistemul sanitar primeşte aceste bonuri. Este foarte interesant că numai pentru noi nu sunt fonduri. Noi nu vrem să facem necazuri nimănui, niciodată nu am întrerupt lucrul până acum, este pentru prima dată, dar nu mai putem continua', a declarat Ileana Florea, asistent medical.

Medicii din cadrul CRTS Târgu Mureş susţin că asistenţi medicali au dreptate să protesteze deoarece pe lângă faptul că au salarii mici sunt nevoiţi să lucreze pe mai multe posturi, fiind blocate angajările, ceea ce înseamnă un volum de muncă mai mare pe bani tot mai puţini.

Luni la CRTS Târgu Mureş au fost înregistraţi 50 de donatori de sânge, însă au existat şi o serie de persoane nemulţumite de declanşarea protestului asistenţilor medicali, întrucât nu au mai putut dona pentru bolnavi aflaţi în diverse intervenţii chirurgicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puiac: În blocurile operatorii şi pe secţiile SCJU Târgu Mureş doar UTS poate face transfuzii sangvine Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la nivelul blocurilor operatorii şi pe secţiile spitalului doar asistentele Unităţii de Transfuzii Sangvine (UTS) pot face transfuzii sangvine.
Aflux mare de donatori la Centrul de Transfuzii Sangvine Mureş La Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) din Târgu Mureş s-a înregistrat, din decembrie până în prezent, un aflux foarte mare de donatori, fapt ce a dus la îmbunătăţirea simţitoare a rezervelor de sânge. (Sursa: Agerpres)
Centru mobil pentru donatorii de sânge, în centrul municipiului Târgu Mureş Un centru mobil pentru donatori a fost amplasat, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, la Ceasul de Flori din centrul municipiului Târgu Mureş, pentru încurajarea persoanelor apte din punct de vedere medical să îşi ajute semenii.
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Echipe medicale din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca au însoţit răniţii de la Colectiv în Marea Britanie şi Norvegia Echipele medicale de transport aerian din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, însumând 17 medici şi asistenţi medicali, i-au însoţit pe cei 10 răniţi de la Clubul Colectiv în Marea Britanie şi Norvegia, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei de medicină de urgenţă şi dezastre din cadrul Ministerului...