Cele mai citite
 


Parchetul General preia ancheta în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la Maternitatea Bucur
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au preluat, luni, dosarul privind împrejurările în care un nou-născut a suferit vătămări corporale, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, prin arsuri provocate de expunerea prelungită într-un incubator, la Maternitatea Bucur din Bucureşti.
Iniţial, ancheta a fost demarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în urma încheierii unui proces-verbal de sesizare din oficiu al lucrătorilor de poliţie din Secţia 14, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Un bebeluş născut în urmă cu patru zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.

Părinţii nou-născutului au declarat că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, copilul trebuie să stea sub o lumină specială, cel mult 16 ore pe zi, în reprize de 3-4 ore, fiind plasat sub lampă la o distanţă de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate. În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Părinţii bebeluşului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă şi că vor face plângere la Ordinul Asistentelor şi la Colegiul Medicilor.

Nou-născutul a intrat, luni dimineaţă, în operaţie pentru transplant de piele.

În urma investigaţiei efectuate la Maternitatea Bucur de comisia de anchetă a Spitalului ''Sf. Ioan'', s-a decis ca asistentei care era de serviciu în ziua când s-a întâmplat rănirea bebeluşului să i se desfacă contractul de muncă, şefului Secţiei de neonatologie şi asistentei şefe să li se reducă salariul cu 10% pentru trei luni. În plus, managerul spitalului, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a decis schimbarea din funcţie a şefului de secţie şi a asistentei şefe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de un milion de euro Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi, miercuri, la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.
Bebeluşul ars la incubator a intrat în operaţie pentru transplant de piele Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, a intrat, luni, la ora 11, 00, în operaţie de transplant de piele.
Nou născut cu arsuri grave, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator Un bebeluş născut în urmă cu trei zile la Maternitatea Bucur a fost adus, sâmbătă, la Spitalul Clinic de Copii ''Grigore Alexandrescu'', cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.
Parchetul General a dispus începerea urmăririi penale împotriva Spitalului 'Sf. Ioan' Procurorii Parchetului General au dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan', unde în noiembrie 2009 un bebeluş a suferit arsuri grave.
Dr. Alexandru Ciocâlteu: Tot sistemul de sănătate este pe sistem de avarie Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Sântul Ioan, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a declarat pentru AGERPRES că din respect pentru unitatea pe care o conduce s-a prezentat la Parchetul General miercuri pentru a fi audiat în cazul bebeluşului ars în incubator la Maternitatea Bucur.
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.