Cele mai citite
 


Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Astfel, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 8, fiind vorba de elevi ai aceleiaşi clase. Pacienţii prezintă forme uşoare ale bolii, fapt pentru care sunt trataţi la domiciliu, fiind izolaţi de restul familiei. De asemenea, şi membrii familiei rămân izolaţi la domiciliu, fiind sub observaţie.

Autoritatea de Sănătate Publică Neamţ a decis, luni dimineaţă, să închidă şcoala din localitatea Ghindăoani, din cauza celor două cazuri iniţiale de gripă nouă confirmate la două eleve de clasa a opta.

Conducerea ASP a hotărât să efectueze dezinsecţia în unitatea şcolară şi să realizeze triajul epidemiologic al tuturor elevilor, cadrelor şcolare şi a personalului auxiliar.

''Şcoala va fi închisă până marţea viitoare. Efectuăm acum o primă dezinsecţie pentru că în unitatea şcolară a fost amenajată o secţie de votare. Lunea viitoare vom efectua a doua dezinsecţie pentru ca marţi să putem deschide şcoala'', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Daniela Marcoci, directorul ASP Neamţ.

În judeţul Neamţ au fost confirmate până în prezent 15 cazuri de A/H1N1, toate fiind forme uşoare ale bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Al 16-lea caz de gripă nouă din judeţ Virusologii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Neamţ au confirmat, marţi, al 16-lea caz de gripă nouă din judeţ, acesta fiind un elev de clasa a zecea a Seminarului Teologic din Roman.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Buzău: Focar de gripă A/N1H1 la o şcoală ajutătoare Buzău, 18 ian /Agerpres/ - Cursurile au fost suspendate, luni, la o şcoală ajutătoare din Buzău, din cauza infectării mai multor copii cu virusul A/H1N1.
Prahova: Noi suspiciuni de infectare cu virusul A/H1N1, la Sinaia Patru angajaţi ai Hotelului 'Sinaia' s-au prezentat, luni, la spitalul din localitate, cu suspiciuni de gripă nouă.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.