Cele mai citite
 


Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Începând de luni au fost suspendate cursurile la?Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' - clasa a XI-a F, şcoala generală nr.21 Craiova - clasa a VI-a B, şcoala generală Podari - clasa a V-a A, şcoala generală nr.2 Craiova - clasa a VI-a A, şcoala generală nr. 32 Craiova - clasa a V-a, Liceul 'Gheorghe Chiţu' - clasele IX-a L şi X-a B, Liceul 'Henri Coandă' - clasa a XI-a A, Liceul 'Ion Mincu' - clasa a XIII-a C, Liceul 'Traian Vuia' - clasa a VII-a A, Liceul 'Tudor Arghezi' - clasa a IX-a E, la Facultatea de Medicină Generală - anul I şi la Facultatea de Stomatologie - anul I.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova se mai află internaţi cinci pacienţi din care doi copii şi trei adulţi, toţi cu formă uşoară de boală şi evoluţie favorabilă.

În ultimele trei zile în Dolj au mai fost confirmate încă 14 cazuri noi de gripă AH1N1, în colectivităţi şcolare, la şcoala generală nr. 34 Craiova - un elev din clasa a VII-a C, transmitere comunitară, şcoala generală Podari - un elev din clasa a V-a A, transmitere comunitară, şcoala generală nr.2 Craiova - un elev din clasa a VI-a A, transmitere comunitară, şcoala generală nr. 32 Craiova - un elev din clasa a V-a, transmitere comunitară, şcoala generală nr. 21 Craiova - un elev din clasa a VI-a B, transmitere comunitară, Liceul 'Gheorghe Chiţu' Craiova - doi elevi din clasele a IX-a L şi a X-a B, transmitere comunitară, Liceul 'Ion Mincu' Craiova - un elev din clasa a XIII-a C, transmitere comunitară, Liceul 'Henri Coandă' Craiova - un elev din clasa a XI-a A, transmitere comunitară, Liceul 'Traian Vuia' Craiova - un elev din clasa a VII-a A, transmitere comunitară, Liceul 'Tudor Arghezi' Craiova - un elev din clasa a-IX-a E, transmitere comunitară, Liceul 'Fraţii Buzeşti' Craiova - un elev din clasa a-XI-a F, transmitere comunitară, un student din anul I la Facultatea de Medicină Generală şi un student din anul I la Facultatea de Stomatologie.

Au mai fost confirmat cu examen de laborator trei cazuri din Craiova, la trei femei de 23, 35 şi, respectiv, 40 de ani.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, toate cazurile prezintă o formă uşoară de boală, au fost izolate şi primesc tratament antiviral.

În Dolj de la înregistrarea primului caz, la 6 iulie 2009, au fost confirmate 95 de cazuri, toate prezentând formă uşoară de boală. Dintre acestea, 77 sunt vindecate, iar 18 sunt izolate şi primesc tratament antiviral.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Cursurile mai multor clase de liceu şi ale unei grupe de studenţi, suspendate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a decis, miercuri, din cauza gripei noi, suspendarea, pentru şapte zile, cursurilor a două clase ale liceului 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, a cursurilor unei clase de la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' şi a activităţii unei grupe de studenţi din anul II de...
Dolj: Alte cinci cazuri de gripă nouă confirmate în judeţ În judeţul Dolj au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, alte cinci cazuri noi de gripă AH1N1. Patru din cele cinci cazuri au fost înregistrate la elevi din Filiaşi şi Craiova, iar un caz a fost înregistrat în comuna doljeană Braloştiţa la un bărbat de 36 de ani. Toate cele cinci cazuri constituie...
Dolj: Tineri din Africa de Sud, studenţi la cele două universităţi din Craiova Mai mulţi studenţi din Africa de Sud intenţionează ca, din anul universitar 2011-2012, să vină la Craiova pentru a studia la cele universităţi, respectiv Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Facultăţile cele mai căutate de studenţii din Africa de Sud sunt cele...
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
Dolj: DSP a lansat campania "Ai grijă de dinţii tăi!" Craiova, 20 mar /Agerpres/ - Direcţia de sănătate publică (DSP) Dolj a lansat, joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, campania 'Ai grijă de dinţii tăi!' care are drept scop ameliorarea sănătăţii orale a populaţiei prin adoptarea comportamentelor sănătoase în special în familie, dar şi la...
Dolj: Au început înscrierile pentru admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova Craiova, 11 iul /Agerpres/ - Înscrierile pentru concursul de admitere din acest an au început, vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova la toate facultăţile: Medicină, Medicină dentară, Farmacie şi Facultatea de Moaşe.