Cele mai citite
 


Vaccinul împotriva H1N1 intensifică turismul de graniţă în Ungaria
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile ungare din apropiere de graniţele cu România, Ucraina şi Slovacia au înregistrat în ultima vreme vânzări sporite la la vaccinul local împotriva gripei porcine, relatează luni The Wall Street Journal, semnalând că cei mai mulţi cumpărători nu sunt unguri, ci cetăţeni ai ţărilor vecine.
Producătorii români de medicamente nu produc încă un vaccin propriu la scară comercială, iar rezervele României de vaccin din străinătate nu sunt suficiente pentru a opri o posibilă epidemie. În ce le priveşte, Ucraina şi Slovacia nu dispun de niciun vaccin împotriva H1N1. Potrivit autorităţilor medicale din cele trei ţări vecine, s-au înregistrat 250.000 de cazuri de gripă (toate tipurile) în Ucraina, circa 1.000 de cazuri în România şi 200 în Slovacia.

Vaccinul împotriva gripei noi este produs în statul vecin de compania ungară Omninvest Kft., iar majoritatea ungurilor nu sunt convinşi de siguranţa produsului, deşi acesta a fost testat riguros, dovedind capacitatea de a preveni îmbolnăvirea. Guvernul de la Budapesta a comandat 6 milioane de doze la o populaţie naţională de 10 milioane de oameni.

Sondajul Szonda Ipsos desfăşurat la 13 noiembrie şi difuzat de televiziunea de stat ungară MTV a relevat că 57% dintre unguri nu doresc deocamdată să se vaccineze, faţă de 73% dintre ei, la începutul acestei luni. Grupurile cele mai sceptice faţă de ideea vaccinării antigripale sunt cele formate din tinerii cu vârste între 19 şi 39 de ani şi din cei care sprijină partidul de extremă dreaptă Jobbik. În acelaşi interval, numărul celor care au vrut să se vaccineze a crescut de la 13% la 18%.

Pentru a-i convinge pe cetăţeni să se vaccineze, primul ministru Gordon Bajnai a anunţat public că s-a vaccinat. Liderul partidului de opoziţie FIDESZ, Viktor Orban, împreună cu alţi oficiali FIDESZ, au declarat însă că nu se vor vaccina, ajutându-i pe cei nehotărâţi să ia o decizie politică în legătură cu combaterea virusului H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa îşi vinde surplusul de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 3 ian/Agerpres/ - Franţa a început să vândă în străinătate o parte a stocului său de doze de vaccin împotriva virusului gripei H1N1, comandate în excedent, a precizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, informează AFP.
Franţa reziliază comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 5 ian /Agerpres/ - Guvernul francez a reziliat comenzi pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, a anunţat luni seara ministrul francez al sănătăţii Roselyne Bachelot pe postul de televiziune TF1, transmite marţi AFP.
Ungaria a produs peste 3 milioane de fiole de vaccin antigripal Compania ungară Omninvest a produs mai mult de trei milioane de fiole de vaccin împotriva noului virus A(H1N1), a declarat marţi ministerul sănătăţii de la Budapesta, Tamas Szekely, citat de MTI.
Bihor: Cuplurile care doresc fertilizare in vitro în străinătate, atenţionate pentru a evita posibile situaţii de fraudă Fostul ministru român al Sănătăţii, Cseke Attila, atrage atenţia cuplurilor de tineri care doresc să opteze pentru fertilizare in vitro în Ungaria sau într-o altă ţară, să se informeze înainte de a apela la servicii medicale de acest gen pentru a evita posibile situaţii de fraudă.
Olimpice: Pe lângă virusul Zika, Brazilia se confruntă şi cu o epidemie de gripă H1N1, cu patru luni înaintea JO 2016 Virusul Zika nu mai este singura problemă de sănătate care dă bătăi de cap autorităţilor din Brazilia, confruntate acum şi cu o epidemie de gripă aviară mai mortală decât în 2015, cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, informează AFP.
OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat...