Cele mai citite
 


Angajaţii sistemului sanitar vor asigurarea continuitatea asistenţei medicale
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii din sistemul sanitar vor asigura continuitatea serviciilor de asistenţă medicală, în lunile noiembrie şi decembrie, şi în condiţiile aplicării prevederilor Legii 329/2009, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis luni AGERPRES.
Mai mult, fondurile economisite prin diminuarea salariilor vor fi folosite în cadrul unităţilor medicale pentru achiziţia de medicamente şi materiale sanitare, necesare în tratamentul pacienţilor.

Potrivit Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, începând din 16 noiembrie, spitalele şi unităţile sanitare din sistemul sanitar, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% lunar, până la sfârşitul anului.

Modul de aplicare a legii se va stabili la nivelul fiecărei unităţi sanitare, cu acordul salariatului, după consultarea organizaţiilor sanitare. Angajatul poate opta fie pentru reducerea programului zilnic de lucru, în aşa fel încât să nu depăşească 32 de ore libere lunar, fie pentru acordarea a câte patru zile libere, în lunile noiembrie şi decembrie. De asemenea, se poate opta şi pentru o măsură care să combine cele două alternative.

Ministerul Sănătăţii a pus în vedere conducătorilor structurilor din Sănătate că au obligaţia de a organiza activitatea pe care o coordonează, astfel încât să fie asigurată continuitatea, iar pacienţii să nu fie afectaţi de aceste măsuri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
Covasna: Prefectura solicită Ministerului Sănătăţii să revizuiască finanţarea a două spitale Conducerea Prefecturii Covasna a adresat Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită revizuirea coeficientului de finanţare a spitalelor din Târgu Secuiesc şi Baraolt, care riscă să intre în blocaj din cauza subfinanţării.
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...