Cele mai citite
 


Cluj: Liceul pentru deficienţi de vedere a intrat în carantină
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea şcolară a fost suspendată, luni, pentru o durată de opt zile, la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, după ce, în cazul unui elev, a fost confirmată prezenţa virusului A/H1N1, iar alţi 13 elevi cu viroze respiratorii au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase pentru efectuarea investigaţiilor de specialitate privind existenţa sau inexistenţa noului virus.
Inspectorul general Anca Hodorogea, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura suspendării temporare a cursurilor a fost decisă la recomandarea Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică.

Alţi nouă elevi ai unităţii şcolare se află, de asemenea, sub supraveghere medicală, fiind izolaţi într-un salon sanitar din incinta internatului şcolii, a arătat Anca Hodorogea, precizând că şi elevul anterior contaminat cu virusul A/H1N1, în prezent în stare de convalescenţă, se află în internat, fiind în permanenţă monitorizat de personalul cabinetului medical şcolar.

'După perioada de izolare, se va face o monitorizare foarte atentă a tuturor elevilor care revin în şcoala, imediat după reînceperea activităţiilor didactice. Cei mai mulţi dintre elevii Liceul pentru Deficienţi de Vedere provin din peste 20 de judeţe ale ţării', a arătat inspectorul Hodorogea. *
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Spitalele au intrat în carantină Toate spitalele din judeţul Cluj au intrat, de marţi, în carantină, iar această situaţie implică limitarea vizitelor la bolnavi, precum şi a numărului membrilor de familie care vor avea acces în unitatea sanitară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Autorităţii de Sănătate Publică...
UPDATE: Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.
Constanţa: Încă două decese din cauza A/H1N1 şi mii de cazuri de viroze, înregistrate în judeţ Două femei infectate cu virusul A/H1N1 au murit, pe 5 şi 7 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa iar 16 pacienţi sunt suspectaţi că suferă de gripă sezonieră, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa printr-un comunicat remis presei.
Constanţa: Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi peste 3.500 de persoane cu viroze Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 - unul la un copil de 9 ani, iar celălalt la un bărbat de 46 de ani - au fost confirmate în judeţul Constanţa, iar peste 3.500 de persoane sunt înregistrate cu viroze respiratorii, număr care a crescut cu circa 30% într-o săptămână.
Bihor: Soţul femeii cu gripă nouă, internat la Cluj Soţul femeii cu diagnostic de gripă nouă a fost transferat miercuri la Spitalul de boli infecţioase din Cluj Napoca, pentru a fi tratat specific, deoarece, se pare, ar fi luat virusul de la soţia sa cu care a fost în excursie în Egipt.
Harghita: Primul caz de gripă cu virus A/H1N1 din acest an în judeţ Primul caz de gripă cu virusul A/H1N1, din acest an, din judeţul Harghita, a fost confirmat la o femeie, care este internată în prezent la Târgu Mureş.