Cele mai citite
 


Tulcea: Suplimentare de doze de vaccin pentru gripa sezonieră
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 17 nov /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va primi săptămâna viitoare din partea Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră.
Directoarea ASP, Laura Militaru, a declarat că în momentul de faţă instituţia pe care o reprezintă deţine 15.596 de doze de vaccin antigripal, în prima săptămână de la începerea campaniei de vaccinare fiind imunizate 2.613 persoane cu vârste de peste 65 de ani.
'Am cerut o suplimentare cu 10.000 a dozelor de vaccin antigripal şi astăzi (n.r. - marţi) facem comanda, pentru ca săptămâna viitoare aceste doze să ajungă în judeţ. Am început campania de vaccinare cu persoanele cu vârste de peste 65 de ani şi vom continua cu imunizarea persoanelor care suferă de boli cronice' - a afirmat Laura Militaru.
Cu privire la cele două persoane din judeţul Tulcea infectate cu AH1N1, directoarea ASP a menţionat că sunt în afara pericolului, acestea fiind singurele cazuri de gen înregistrate până în prezent.
'În ultima perioadă am înregistrat o creştere uşoară a numărului de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, lucru care era de aşteptat în condiţiile în care sezonul rece a început. Deşi în judeţ situaţia nu este alarmantă, ne pregătim pentru creşterea numărului de astfel de cazuri şi de gripă, în decembrie şi ianuarie' - a precizat directoarea ASP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Tulcea: Dozele de vaccin antigripal, distribuite medicilor de familie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început distribuţia către medicii de familie a celor 5.400 de doze de vaccin antigripal, primite din partea Ministerului Sănătăţii.
ASP Tulcea intenţionează să mai achiziţioneze peste 1.000 de doze de vaccin antigripal Tulcea, 6 dec /Agerpres/ - Dozele gratuite de vaccin antigripal din stocurile Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Tulcea sunt aproape epuizate, conducerea instituţiei intenţionând să mai achiziţioneze 1.500 de doze.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...
Tulcea: Vaccinuri contra gripei sezoniere, distribuite medicilor de familie Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia celor 15.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionate la sfârşitul săptămânii trecute.