Cele mai citite
 


Buzău: Un nou protest spontan la Centrul de sânge
marţi, 17 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 17 nov /Agerpres/ - Peste 30 de angajaţi de la Centrul de sânge Buzău au întrerupt lucrul, marţi dimineaţă, în semn de protest faţă de reducerea sporurilor şi a altor drepturi salariale.
Pentru a doua zi consecutiv, cadrele medicale de la cel mai important centru de transfuzii sangvine din sud-estul României, care asigură o parte din necesarul de sânge marilor spitale din Bucureşti au întrerupt temporar activitatea.
Luminiţa Dedu, asistent medical, a declarat, pentru AGERPRES, că salariile pe lunile noiembrie şi decembrie scad cu aproape 50 la sută deoarece au fost sistate sporuri în procent de 30 la sută la care se adaugă cele patru zile de concediu fără plată.
Potrivit sursei citate, salariaţii Centrului de sânge din Buzău nu pot pleca nici în cele patru zile de concediu fără plată, pe de o parte din cauza personalului insuficient, iar pe de altă parte din cauza cererii mare de sânge din partea spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Protest împotriva desfiinţării dispensarului din localitatea Pitulicea Buzău, 9 mar /Agerpres/ - Circa 40 de persoane din satul Pitulicea, comuna buzoiană Glodeanu Sărat, au organizat miercuri un protest spontan solicitând ca primăria să nu desfiinţeze dispensarul din localitate.
Proteste la Centrele de transfuzie sanguină din Cluj şi Satu Mare O grevă spontană a fost declanşată luni de personalul medical al Centrului de Transfuzii Sanguine ca urmare a neacordării sporurilor cuvenite pe luna octombrie, precum şi a anunţului Ministerului Sănătăţii privind diminuarea salariului pe lunile noiembrie şi decembrie cu 15%.
Vaslui: Protest spontan la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad Angajaţii Spitalului de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad au organizat, vineri dimineaţă, un protest spontan din cauza recentelor decizii ale conducerii unităţii sanitare privind reducerea cu 50 la sută a tichetelor de masă şi diminuarea unor sporuri.
Protest spontan la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi Cadrele medicale şi personalul auxiliar de la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi au declanşat miercuri un protest spontan la locul de muncă şi reclamă faptul că li s-au diminuat salariile în mod nelegal cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei.
Botoşani: Protest al angajaţilor de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Zeci de angajaţi de pe Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani au întrerupt, miercuri dimineaţă, activitatea, în semn de protest faţă de planul de măsuri impus de conducerea unităţii medicale care prevede, printre altele, reducerea cu 25% a sporurilor variabile.
Buzău: Unul dintre cele mai vechi spitale va deveni centru de cultură Fostul spital 'I.C. Brătianu' din municipiul Buzău, clădire în stil neogotic construită la sfârşitul secolului al XlX-lea, va deveni centru de cultură, au decis joi consilierii judeţeni la şedinţa lunară a CJ Buzău.