Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas, împotriva concediilor fără plată
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna consideră că trimiterea forţată în concediu fără plată a salariaţilor din domeniu va afecta sistemul sanitar şi se va răsfrânge negativ asupra pacienţilor.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Cătălin Neagovici a declarat că unităţile sanitare din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de personal din cauza blocării posturilor şi plecării unui număr mare de medici şi asistente, prin urmare trimiterea în concedii fără plată a angajaţilor va duce la imposibilitatea asigurării unor servicii medicale corespunzătoare pentru pacienţi.
''Considerăm că luarea unor asemenea măsuri va duce la crearea unui haos total, la blocarea sistemului sanitar cu prejudicii grave pentru pacienţii care vor fi nevoiţi să asiste neputincios la pierderea dreptului de a fi îngrijiţi corect şi corespunzător'', a declarat Vasile Neagovici.
Potrivit acestuia, în cazul în care nu se va reveni asupra diminuării drepturilor salariale şi trimiterii forţate în concediu fără plată a angajaţilor din sistemul sanitar, Federaţia Sanitas din România se va întruni în data de 19 noiembrie, pentru a pregăti acţiuni de protest.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: În unele spitale angajaţii nu-şi pot lua concedii din cauza deficitului de personal Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna afirmă că în multe spitale din ţară angajaţii nu-şi pot lua concedii de odihnă din cauza deficitului de personal, printre acestea numărându-se şi Spitalul orăşenesc Baraolt.
Covasna: Sanitas pregăteşte acţiuni de protest în judeţ Conducerea Sanitas Covasna a anunţat luni că se solidarizează cu acţiunile paşnice de protest care au loc în ţară, menţionând că va organiza manifestaţii similare de protest şi la nivel judeţean.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Covasna: Sanitas protestează faţă de reducerea personalului Direcţiei de Sănătate Publică Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna protestează faţă de intenţia ministrului Sănătăţii de a reduce personalul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, arătând că măsura va afecta în mod inevitabil sistemul sanitar.
Sanitas Covasna: Niciun spital nu mai are bani pentru ultimele două luni din acest an Niciun spital public din judeţul Covasna nu mai are bani pentru a-şi desfăşura activitatea în ultimele două luni din acest an, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.