Cele mai citite
 


CMR protestează împotriva concediului fără plată a medicilor
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) protestează împotriva deciziei de trimitere în concediu fără plată a medicilor sau de reducere a timpului de lucru, cu diminunarea corespunzatoare a veniturilor, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Reprezentanţii CMR consideră că 'sistemul de sănătate care se confruntă deja cu lipsa personalului medical calificat nu poate supravieţui dacă o parte din medici intră în concediu forţat'.

'Singura soluţie pentru a se putea asigura asistenţa medicală este apelarea la voluntariat, o soluţie deloc corectă în condiţiile în care medicii sunt oricum suprasolicitaţi si prost plătiţi', arată sursa citată.
Colegiul Medicilor din România solicită de urgenţă să se renunţe la trimiterea în concediu forţat a personalului medical.

'În caz contrar, cei care au luat asemenea măsuri trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru punerea în pericol a siguranţei pacienţilor. Nu vom accepta ca medicii şi personalul medical să fie culpabilizaţi prin iresponsabilitatea şi incompentenţa celor a căror menire este să asigure funcţionarea sistemului de sănătate la parametri de calitate şi de siguranţă, atât pentru personalul medical cât şi pentru pacienţi', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR.

CMR face un apel la personalul medical de a susţine mişcarea sindicală care are obligaţia legală şi legitimă de a le proteja interesele.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
CMR: Tema principală de dezbatere din campania pentru europarlamentare trebuie să fie starea sănătăţii Colegiul medicilor din România a lansat marţi un apel ca principala temă de dezbatere din campania pentru alegerile europarlamentare să fie starea sănătăţii.
Colegiul Medicilor din România solicită rectificarea de urgenţă a bugetului Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită de urgenţă rectificarea bugetului şi alocarea sumelor necesare pentru funcţionarea sistemului spitalicesc şi pentru tratarea bolnavilor din România.
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.