Cele mai citite
 


Peste un kilogram de aur şi argint, confiscat de la o angajată a Spitalului Judeţean Tg. Mureş
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O angajată de la serviciul administrativ al Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureş a fost prinsă în flagrant de poliţişti în timp ce comercializa peste un kilogram de bijuterii din aur şi argint, pentru care nu avea documente de provenienţă şi pe care le oferea spre vânzare în incinta spitalului.
Şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din IJP Mureş, subcomisarul Sergiu Ilieş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că persoana a fost surprinsă în flagrant chiar în biroul ei, în timp ce oferea spre vânzare bijuterii la doi posibili clienţi.

'Ofiţerii de la Investigarea Fraudelor au reuşit prinderea în flagrant a unei persoane, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş, unde este angajată, în timp ce oferea spre comercializare această cantitate de 1.102 grame de bijuterii din aur şi argint. Persoana respectivă oferea această cantitate de bijuterii fără a avea autorizaţie în acest sens şi fără a putea prezenta ofiţerilor de la Investigarea Fraudelor documentele legale de provenienţă', a declarat Ilieş.

El a precizat că valoarea estimată a cantităţii de bijuterii depistate asupra femeii este de aproximativ 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi.

Ilieş a arătat că, din datele de până acum ale poliţiştilor, rezultă că bijuteriile din aur şi argint, care au fost confiscate, provin din Turcia, însă nu a putut oferi mai multe detalii, legate de modul în care marfa a fost trecută prin vamă.

Poliţistul susţine că femeia este cercetată în stare de libertate pentru evaziune fiscală şi contrabandă, fapte pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani.

'Această ultimă captură face parte dintr-o serie de alte 5 astfel de constatări, în urma cărora în ultimul an au fost ridicate şi ulterior confiscate bijuterii din aur şi argint în cantitate de peste 13,5 kilograme', a mai spus Ilieş.

Poliţistul a precizat că toate persoanele prinse în aceste cazuri sunt cercetate în libertate, iar două dintre ele au intrat între timp în legalitate în legătură cu activitatea de comercializare a aurului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Primarul din Târgu Mureş vrea fişe dentare pentru toţi copiii între 6 şi 16 ani Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca, în baza unei iniţiative a municipalităţii în colaborare cu medici stomatologi şi studenţi de la Stomatologie, fiecărui copil care învaţă în oraş, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, să i se întocmească...
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...