Cele mai citite
 


Prima mască antivirală de filtrare a respiraţiei
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima mască antivirală de filtrare a respiraţiei cu tehnologia VirucoatTM, care omoară 99,99% din virusurile gripale care intră în contact cu ea, inclusiv virusul A/H1N1, va fi disponibilă în farmaciile din România începând cu luna decembrie a acestui an.
Masca ActiProtect? oferă o dublă protecţie faţă de virusurile gripale, datorită stratului antiviral VirucoatTM, anunţă GlaxoSmithKline Consumer Health.Tehnologia diferenţiază acest tip de mască de celelalte măşti respiratorii deoarece împiedică inhalarea virusurilor şi, în acelaşi timp, omoară în interval de 1 minut virusurile gripale care intră în contact cu ea.
În plus, datorită acestui strat unic de protecţie, masca continuă să inactiveze virusurile gripale timp de 24 de ore.

În urma testelor de laborator efectuate, masca antivirală şi-a dovedit eficienţa împotriva a 12 tulpini de virusuri gripale, inclusiv virusul gripei A/H1N1 2009. Masca ActiProtect? poate fi îndepărtată şi manipulată după folosire în siguranţă, eliminând riscul de infectare prin mâini contaminate ca urmare a atingerii măştii purtate, datorită stratului VirucoatTM care inactivează virusurile pe suprafaţa de contact.

Acest tip de mască reprezintă un mijloc suplimentar de protecţie împotriva virusurilor gripale, alături de respectarea regulilor de igienă, precum spălarea mâinilor în mod regulat cu apă şi săpun, folosirea batistelor de unică folosinţă pentru strănut şi tuşit.

Stratul VirucoatTM este un strat unic de protecţie constituit la suprafaţa exterioară a măştii. VirucoatTM acţionează în mod direct asupra virusului, care devine permanent inactiv (neinfecţios), omorând virusurile gripale în interval de 1-1,2 minute. Masca antivirală este eficientă timp de 24 de ore, deoarece stratul antiviral îşi păstrează proprietăţile pe parcursul întregii zile.

Masca antivirală de filtrare a respiraţiei este de unică folosinţă, eficientă pe durata întregii zile, uşor de fixat şi de purtat, nu irită şi nu produce sensibilitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
MAE: Ucraina - Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1 Autorităţile ucrainene au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, fiind închise instituţiile de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv la Kiev, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o atenţionare de călătorie transmisă luni AGERPRES.
Ucraina - Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1 Autorităţile ucrainene au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, fiind închise instituţiile de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv la Kiev, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o atenţionare de călătorie transmisă luni AGERPRES.
Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.
Vâlcea: Un medic de la Spitalul de Urgenţă a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1 Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost diagnosticat cu virusul gripei A/H1N1, a informat, declarat, vineri, dr. Ion Mihail, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.
Virusul A/H1N1, confirmat în două cazuri din sectorul 4 Analizele au confirmat joi prezenţa virusului gripei noi la doi elevi de la Liceul 'Traian Vuia' de pe şos. Vitan - Bârzeşti nr. 11 şi de la Şcoala nr. 113 din strada Parincea nr. 4, ambele din sectorul 4.