Cele mai citite
 


În ultimile 24 de ore, 68 de cazuri de gripă nouă
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, numărul total, până în acest moment, fiind de 1.465.
Cele mai multe cazuri înregistrate în ultimile 24 de ore au fost în Bucureşti: 14; Botoşani- 13; Bacău -12; cele mai puţine (câte un caz) sunt în judeţele: Argeş, Cluj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa.

În urma confirmării de cazuri cu gripă A/H1N1 în colectivităţi şcolare, în ultimele 24 de ore, vor fi suspendate cursurile pentru şapte zile, începând cu data de 17 noiembrie 2009 inclusiv, după cum urmează, în clase: clasa X C Liceul de Industrie Alimentară din Galaţi; clasa VII B la Liceul M. Eminescu din Botoşani; clasa XII C şi o clasa a X-a la Liceul At. Laurian din Botoşani; clasa X Seminarul Roman, judeţul Neamţ; clasa I A de la Liceul Emil Racoviţă din Bucureşti; clasa IXF de la Liceul Ghe. Lazăr din Bucureşti; clasa X mozaicari de la Grupul Şcolar Lazăr Edeleanu din Năvodari, judeţul Constanţa; clasa XII B Grupul Şcolar Koos Karoly din Miercurea Ciuc; clasa VI C Liceul Ştefan cel Mare Hârlău, judeţul Iaşi; clasa VIII şi clasa VI B - Şcoala Generală Bălţaţi, judeţul Iaşi; clasa VIII D Liceul V. Alecsandri din Iaşi; clasa XI D şi XI C de la Colegiul M. Eminescu din Bacău; clasa IX C Grup Şcolar Industrial Letea din Bacău; clasa VII B Colegiul Naţional Şt. Cel Mare din Bacău; clasa X C Liceul de Informatică din Cluj-Napoca.

Au fost suspendate activităţile în următoarele şcoli/licee şi grădiniţe: Liceul Vasile Alexandri din Bacău; Liceul Economic Gheorghe Ghica din Bacău; Şcoala Ghindăoani clasele I-VIII, judeţul Neamţ; Şcoala generală cu clasele I-VIII din comuna Muiereasca, judeţul Vâlcea; Liceul Teoretic Marton Aron din Miercurea Ciuc; Liceul teologic româno-catolic Segito Maria din Miercurea Ciuc; Grădiniţa nr. 5 din Miercurea Ciuc; Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc.

Au fost reluate cursurile în următoarele unităţi: Liceul Gh. Asachi din Piatra Neamţ, Liceul Don Orione din Oradea, Bihor, clasa IX B de la Liceul Sf. Sava din Bucureşti, clasa IX H Liceul Gh. Lazăr din Bucureşti, clasa VIII C de la Şcoala generală nr. 70 din Bucureşti, clasa VII B la Şcoala generală nr. 175 din Bucureşti, clasa IV A Şcoala generală Avram Iancu (fostă nr. 18) din Arad, clasa XII C de la Liceul Ghe. Roşca Codreanu din Bârlad, judeţul Vaslui.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, că se monitorizează situaţia în continuare, subliniind că, după ultimile informaţii primite, virusul nu a înregistrat, deocamdată, mutaţii.

El atrage atenţia populaţiei să respecte cu stricteţe măsurile de igienă personală, iar dacă apar simptome de răceală, persoanele afectate să se izoleze la domiciliu şi să consulte medicul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
56 cazuri de gripă nouă confirmate într-o zi Un număr de 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, până în prezent fiind înregistrate în România 1.057 de cazuri de gripă nouă, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
MS: 3 noi decese şi 52 de cazuri de gripă nouă Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese şi au fost confirmate alte 52 cazuri de gripă cu virus A/H1N1.