Cele mai citite
 


Botoşani: Doi membri ai familiei unui bărbat mort săptămâna trecută, confirmaţi cu A/H1N1
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi membri ai familiei unui bărbat care a murit în urmă cu o săptămână au fost confirmaţi ca fiind bolnavi cu gripă nouă, potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie.
Fratele celui decedat şi o nepoată a acestuia au fost internaţi pe Secţia de boli infecţioase a Spitalului judeţean 'Mavromati' din Botoşani, după ce Ministerul Sănătăţii a confirmat că ambii sunt purtători ai virusului A/H1N1.

Medicii botoşăneni susţin că 'formele de gripă sunt uşoare şi evoluţia pacienţilor este bună'.

Autorităţile sanitare din Botoşani au prelevat probe de la bărbatul de 47 de ani, mort miercurea trecută, şi le-au trimis la Bucureşti pentru a se stabili dacă moartea a survenit din cauza gripei noi. Rezultatele urmează să fie anunţate în maximum 30 de zile de la data prelevării probelor.

'Asupra cazurilor severe sau asupra cazurilor la care se constată decesul cauzat de virusul nou se va pronunţa numai o comisie special constituită la nivelul Ministerului Sănătăţii. Acest lucru se întâmplă datorită unor proceduri obligatorii impuse de organismele internaţionale', a afirmat Apetroaie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
DSP Botoşani: Cauza decesului bărbatului de la Suliţa nu este gripa nouă Cauza morţii bărbatului de 47 de ani din comuna botoşăneană Suliţa nu a fost infecţia cu virusul A/H1N1, ci o pneumonie lobară.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.
Persoană decedată, suspectată de infectare cu gripă nouă neconfirmată de Ministerul Sănătăţii Un bărbat de 47 de ani din comuna Suliţa judeţul Botoşani a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile iau în calcul varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino'...