Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele compensate
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) mai au la dispoziţie doar puţin peste 4.700 lei din care să deconteze medicamente gratuite şi compensate pentru a doua jumătate a lunii noiembrie şi luna decembrie.
Din acest motiv, farmaciile sunt nevoite să sisteze decontarea reţetelor de medicamente compensate şi gratuite începând de miercuri, până când CJAS va obţine o suplimentare a creditelor de angajament.

Potrivit directorului economic al CJAS Bistriţa-Năsăud, Silvia Rusu, pentru judeţul Bistriţa-Năsăud a fost cerută o suplimentare de 4.412.000 lei, care să acopere necesarul până la sfârşitul anului, având în vedere că în medie, pe lună, sunt decontate medicamente compensate de peste 3 milioane lei.

Pentru lunile octombrie - decembrie, creditele de angajament primite de CJAS au fost de 5.538.358,8 lei, din care numai în luna octombrie s-au consumat 3.354.949,5 lei. Din restul sumei, până la data de 16 noiembrie, au fost deja eliberate medicamente în valoare de 2.178.695,77 lei, motiv pentru care farmaciile au mai rămas 'în cont' cu doar 4.713,53 lei.

În cazul în care conducerea CJAS Bistriţa-Năsăud nu va obţine suplimentarea necesară, farmaciile bistriţene le vor vinde clienţilor doar medicamente la preţ întreg, mai ales că decontările pentru lunile iulie - decembrie se fac, oricum, doar anul viitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Directorul CJAS dă asigurări că nu sunt întârzieri la plăţile către spitale şi farmacii Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăţile către spitale şi farmacii pentru serviciile efectuate sunt la zi, iar în unele cazuri chiar s-au făcut plăţi în avans pentru că au existat fonduri...
Bistriţa-Năsăud: Bugetul orientativ pentru medicamentele compensate, depăşit cu peste 600.000 lei Bugetul orientativ alocat de la începutul acestui an pentru decontarea medicamentelor compensate şi gratuite a fost depăşit în judeţul Bistriţa-Năsăud cu peste 600.000 lei, potrivit statisticilor afişate pe site-ul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS).
Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale...
Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.