Cele mai citite
 


Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Depresia
 

Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.

Astfel, 90% dintre persoanele care au tulburări anxios-depresive pe care nu le recunosc şi pe care nu le tratează fac depresii.

O depresie netratată 6 luni duce la boală de memorie. Potrivit specialiştilor, unul din doi pacienţi cu depresii netratate dezvoltă, ulterior, o boală de memorie.

Actuala criză economică a dezvoltat noi condiţii şi cauze de stres, care au determinat o creştere a numărului celor ce suferă de tulburări anxios-depresive şi depresii cu 40%, după cum susţin specialiştii de la Fundaţia Ana Aslan Internaţional.

Supunerea organismului la stres continuu în cazul în care nu există alte afecţiuni psihiatrice de fond duce la tulburări anxios-depresive. În general, acestea îi afectează mai degrabă pe performeri, pe oamenii foarte bine pregătiţi profesional, pe cei care se implică profund în tot ceea ce fac, pe cei responsabili, pe cei cărora li se cere mult şi care, la un moment dat, sunt depăşiţi de activitatea şi de răspunderea pe care o au, nu mai pot să-şi pună ordine în priorităţi. Ele se manifestă şi la persoanele mai puţin pregătite sau cu mai puţine aspiraţii de la viaţă.

Studiile şi statisticile Fundaţiei Ana Aslan Internaţional arată că numărul celor care suferă de tulburări anxios-depresive şi depresii a crescut în acest an cu 90%.

Date fiind ultimele analize socio-economice în domeniu, potrivit cărora două treimi dintre români afirmă că o duc mai rău decât anul trecut, iar 82% dintre români consideră că anul viitor vor avea o situaţie financiară şi mai proastă decât în 2009, reprezentanţii Fundaţiei apreciază că în lunile următoare numărul persoanelor care manifestă tulburări anxios-depresive şi depresii va creşte mai mult.

Din studiile Fundaţiei Ana Aslan Internaţional reiese că cele mai afectate de depresie sunt persoanele între 25 şi 50 de ani, femeile fiind afectate de depresie de trei ori mai mult decât bărbaţii.

Studiile arată că, de-a lungul unei vieţi, există anumite 'perioade de fericire'. Oamenii sunt mai fericiţi între 20 şi 30 de ani, între 30 şi 40 de ani şi după ce trec de 50 de ani.

Conform cercetărilor, oamenii care se simt cei mai nefericiţi sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani. Vârsta de 45 de ani este cea mai critică, în această perioadă existând predispoziţie spre depresie. La 44 de ani se înregistrează cel mai scăzut nivel de fericire, urmând ca după 45 de ani sentimentul de fericire să crească.

Specialiştii mai afirmă că sexul este cel mai bun antidepresiv. Acesta stimulează producerea de hormoni ai plăcerii (dopamină) şi care binedispun (serotonină). Actul sexual produce şi endorfină, numit hormon al fericirii. Alte metode de creştere a serotoninei sunt: pâinea, bananele, ciocolata, laptele şi peştele.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
Stresul, sau moartea trecută sub tăcere în Japonia Stresaţi sau epuizaţi, mii de salariaţi japonezi mor în fiecare an din cauza muncii, o adevărată problemă de sănătate în arhipelag ce ar putea fi agravată în aceste vremuri de criză. La unii angajaţi suprasolicitaţi, excesul de activitate provoacă tulburări grave şi chiar riscul unui infarct, în timp...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Depresia, o boală populară în Germania Portarul echipei naţionale de fotbal a Germaniei, Robert Enke, care s-a sinucis marţi, suferea de ani de zile de tulburări psihice, pentru care primea tratament medicamentos, experţii apreciind la patru milioane numărul cetăţenilor germani care suferă de depresii, scrie ziarul german Rheinische Post...
Depresia – principalul factor al disfunctiilor sexuale Tot mai mulți români suferă de lipsa dorinței sexuale, iar această stare poate fi pusă în legătură cu depresia, cu izolarea socială, cu relațiile eșuate, cu refugiul în mâncare sau în lumea virtuală, cu problemele de serviciu, cu dificultățile financiare cronice, stresante sau cu lipsa de timp...
Fundaţia 'Ana Aslan' a lansat Ziua Naţională Antistres Fundaţia Internaţională "Ana Aslan" a lansat luni Ziua Naţională Antistres şi campania de informare pentru aceasta.