Cele mai citite
 


Medicul Brădişteanu poate părăsi România
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, marţi, că medicul Şerban Brădişteanu, judecat pentru fapte de corupţie, poate părăsi teritoriul României. (Sursa: Agerpres)

CAB a respins recursul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva unei decizii luate, pe 19 decembrie 2008, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, prin care lui Brădişteanu i s-a ridicat interdicţia de părăsire a ţării.

Decizia CAB este definitivă.
Chirurgul Şerban Brădişteanu a depus, pe 19 decembrie 2008, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicita judecătorilor revocarea interdicţiei de a părăsi România.
Alice Drăghici, avocata lui Brădişteanu, a declarat atunci că medicul trebuie să plece urgent în străinătate pentru a face o operaţie la coloană, altfel riscă să paralizeze.
Ea a arătat că Brădişteanu suferă de discopatie lombară la mai multe vertebre, iar operaţia nu poate fi făcută în ţară.
La rândul său, Brădişteanu a declarat în instanţă că de doi ani, de când i s-a interzis să plece din România, este blocat din punct de vedere profesional, deoarece nu mai poate participa la congrese în străinătate şi schimburi de experienţă, el fiind singurul medic din ţară care face transplanturi de inimă.
De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a replicat că Brădişteanu a suferit, în urmă cu un an, o intervenţie pe cord, iar operaţia a fost efectuată de o echipă de medici din Italia, venită special în România.
Reprezentantul DNA a declarat că, de regulă, unii inculpaţi fac cereri de revocare a interdicţiei de a nu părăsi ţara în preajma sărbătorilor, în dorinţa de a-şi petrece concediile în străinătate.
Şerban Brădişteanu, şef de secţie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la 22 martie 2007, fiind acuzat că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul facilitării unor licitaţii.
Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, Brădişteanu a atribuit, potrivit procurorilor, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".
Începerea urmăririi penale împotriva membrilor comisiei de licitaţie, între care şi medicul Şerban Brădişteanu, a fost dispusă de DNA la 4 mai 2006.
Ceilalţi membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Părăuşanu, Daniela Năzdrăvan, Irina-Doina Protopopescu şi Florica Topologeanu - au fost, ulterior, scoşi de sub urmărire penală, constatându-se lipsa vinovăţiei lor.
La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate în proprietatea medicului Brădişteanu: terenul şi o vilă aflate în Ciolpani, cu o valoare estimată la 425.000 de euro, o garsonieră situată în Bucureşti, pe Calea Victoriei, cu o valoare estimată la 62.000 de euro, şi un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucureşti, cu o valoare estimată la 1.100.000 de euro.
Tot atunci, pentru asigurarea operativităţii urmăririi penale şi pentru a împiedica sustragerea învinuitului de la efectuarea anumitor acte de cercetare penală, acestuia i s-a interzis să părăsească ţara, măsură ce a fost prelungită de mai multe ori. AGERPRES/(Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.