Cele mai citite
 


Videanu: Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, a declarat, marţi, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, la inaugurarea hidrocentralei de la Movileni.
'Pe 26 noiembrie va începe vaccinarea pentru adulţi. S-au terminat testele pentru vaccinul pentru adulţi produs de Cantacuzino. În continuare se desfăşoară procedurile de aprobare la Agenţia Naţională a Medicamentului. Până atunci ne organizăm logistic pentru ca vaccinul să fie distribuit sub pază militară în toată ţara', a declarat Videanu.

În ceea ce priveşte testele pentru copii, potrivit premierului interimar Emil Boc, este dificil să se găsească părinţi care să accepte să se realizeze teste pe copii. În luna ianuarie va începe vaccinarea copiilor, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte decesul celor două persoane din Botoşani, ministrul interimar al Sănătăţii a afirmat că nu există o relaţie de cauzalitate între acestea şi gripa A/H1N1.

'Nu există niciun fel de relaţie de cauzalitate între decesul celor două persoane din Botoşani şi gripă. Acest lucru o să îl vedem în urma investigaţiilor pe care le derulăm în următoarele 18-19 zile. Nu sunt semnale care să ducă la o relaţie de cauzalitate între decese şi gripă', a menţionat Videanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Dan Voiculescu cere control medical obligatoriu în şcoli şi grădiniţe Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a solicitat, joi, miniştrilor interimari ai educaţiei şi sănătăţii, Emil Boc şi Adriean Videanu, să instituie control medical obligatoriu la accesul oricăror persoane în şcoli şi grădiniţe.
Videanu va cere în Guvern suplimentarea fondurilor pentru vaccinul împotriva gripei AH1N1 Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, după audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va cere în şedinţa de Guvern suplimentarea cu 38 milioane de lei a fondurilor alocate pentru achiziţionarea de fiole de vaccin şi pentru materialele de protecţie împotriva...
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel va participa la şedinţa CSAT Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a anunţat, marţi, la ieşirea din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va participa la şedinţa CSAT şi a precizat că şi-a înaintat demisia din motive strict personale, fără a comenta dacă gestul său a avut vreo legătură cu ultimele declaraţii ale preşedintelui...
Olt: Videanu nu i-a acceptat demisia lui Streinu Cercel Ministrul interimar al Sănătăţii Adriean Videanu a declarat, joi, la Ipoteşti, în judeţul Olt, că nu i-a acceptat demisia din funcţie a lui Adrian Streinu Cercel şi că împreună cu acesta va gestiona pandemia de gripă nouă.
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.