Cele mai citite
 


Gemeni siamezi, uniţi în zona capului, despărţiţi după o intervenţie de 25 de ore
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de 16 chirurgi şi personal medical auxiliar din Melbourne a reuşit după o intervenţie chirurgicală ce a durat 25 de ore să separe două gemene siameze unite în zona capului, o intervenţie extrem de dificilă pentru că gemenele aveau în comun vase de sânge şi ţesut cerebral, informează Associated Press.
Perechea de gemene, două fetiţe din Bangladesh, pe nume Trishna şi Krishna, au doi ani. Deocamdată medicii sunt rezervaţi cu privire la recuperarea celor două gemene, susţinând că şansele sunt de 50%. Cele două fetiţe vor rămâne într-o comă indusă timp de mai multe zile, pentru a fi monitorizate.

Echipa medicală a intrat în operaţie luni dimineaţa, încercând să le separe pe fetiţele aduse în Australia de către o organizaţie umanitară.

'Echipa a reuşit să separe cele două creiere, iar deocamdată starea fetiţelor este stabilă', a declarat Leo Donnan, directorul Spitalului Regal pentru Copii din Melbourne. 'Acum trebuie să pregătim o nouă serie de intervenţii chirurgicale reparatorii', a mai adăugat el.

Chirurgi plasticieni au reuşit să reconstruiască craniul fetiţelor folosind o combinaţie de grefe de piele şi material osos prelevate de la acestea, precum şi alte materiale artificiale, operaţie ce a durat încă 5 ore după finalizarea intervenţiei de separare.

'Organismele lor trebuie să-şi revină din această traumă, însă pronosticul este deocamdată rezervat pentru că unele proceduri au fost aplicate în premieră în acest caz. Tot ceea ce pot să spun este că am făcut tot ce ne stătea în puteri pentru a avea cel mai bun rezultat cu putinţă', a mai adăugat el.

În dimineaţa zilei de marţi, Dr. Ian McKenzie, membru al echipei de chirurgi care a realizat această intervenţie, a declarat că starea celor două fetiţe s-a îmbunătăţit, pe măsură ce organismele lor au început să funcţioneze individual.

Înainte de operaţie medicii au precizat că există un risc de 50% de apariţie a unor traume cerebrale, şi un risc de 25% ca una dintre fetiţe să moară.

Cele două gemene siameze au fost găsite într-un orfelinat din Bangladesh în 2007 de către reprezentanţi ai organizaţiei umanitare Children First Foundation, care le-au adus apoi în Australia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gemeni siamezi separaţi în urma unei operaţii la care au participat 25 de medici O echipă formată din 25 de medici saudiţi, printre care şi ministrul sănătăţii de la Riad, a reuşit să despartă cu succes doi gemeni siamezi iordanieni, uniţi în zona abdominală, în urma unei operaţii ce a avut loc la o clinică din capitala saudită, informează vineri AFP.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...
Prima intervenţie chirurgicală pro bono la Spitalul Euroclinic la un tânăr cu o tumoră la baza craniului de 8 cm O primă intervenţie chirurgicală dintr-un program de operaţii pro bono pe care Reţeaua Regina Maria le are în vedere la Spitalul Euroclinic a fost realizată la un pacient diagnosticat cu craniofaringiom recidivant gigant de 8 centimetri.
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.
Premieră medicală naţională în urologie, realizată la Fundeni, prezentată la congresul de specialitate O intervenţie chirurgicală realizată în premieră naţională de o echipă mixtă româno-austriacă la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni a fost prezentată la cea de-a 29-a ediţie a Congresului Naţional de Urologie ROMURO.