Cele mai citite
 


Neamţ: Al 16-lea caz de gripă nouă din judeţ
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Virusologii Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Neamţ au confirmat, marţi, al 16-lea caz de gripă nouă din judeţ, acesta fiind un elev de clasa a zecea a Seminarului Teologic din Roman.
Directorul ASP Neamţ, doctorul Daniela Marcoci, a declarat, pentru AGERPRES, că pacientul este din Bacău şi prezintă o formă uşoară a bolii.

'Am anunţat Autoritatea de Sănătate Publică Bacău despre acest caz, astfel încât să poată fi monitorizat. Elevul prezintă o formă uşoară a bolii şi este tratat la domiciliu. Am decis de asemenea să suspendăm orele de curs ale clasei din care provine elevul, dar şi o altă clasă, unde pacientul a intrat în contact cu elevii', a declarat, pentru AGERPRES, doctorul Daniela Marcoci, directorul ASP Neamţ.

Singurul focar de gripă nouă din judeţ a fost depistat la şcoala din localitatea Ghindăoani, unde într-o singură clasă au fost depistate opt cazuri. Unitatea şcolară a fost închisă luni, 16 noiembrie, pentru o săptămână. Singurul doctor de familie din localitate a fost nevoit să facă faţă unei avalanşe de persoane care, speriate să nu fie bolnave de gripă, au venit la control.

În judeţul Neamţ, numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 16, fiind vorba de 11 elevi, doi studenţi şi trei adulţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
În ultimile 24 de ore, 68 de cazuri de gripă nouă Alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, numărul total, până în acest moment, fiind de 1.465.
Neamţ: Suspiciune de gripă nouă infirmată în cazul liderului PD-L Neamţ Liderul PD-L Neamţ Gheorghe Ştefan are doar o viroză puternică, medicii infirmând suspiciunea de gripă nouă.
MS: Alte 165 de cazuri cu gripă nouă În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic, totalul cazurilor înregistrate ajungând la 2.830, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Numărul cazurilor de gripă nouă în judeţul Galaţi a ajuns la 56 Galaţi, 21nov /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit confirmarea pentru încă şapte cazuri de gripă nouă de la Institutul Cantacuzino, numărul total al îmbolnăvirilor în judeţul Galaţi ajungând la 56.
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.