Cele mai citite
 


Primul centru de tratament al tumorilor canceroase din România
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din România - HIFU Terramed Conformal - care utilizează metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate, este deschis de Centrul Medical Bio Terra Med şi dr. Nicolae Verga.
Tot în această clinică se află şi primul serviciu de radioterapie privat din ţară. Investiţia totală în proiect se ridică la valoarea de trei milioane de euro.

Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal este o iniţiativă a unui grup de patru investitori privaţi, printre care şi Centrul Medical Bio Terra Med care vine cu o experienţă de nouă ani în sistemul medical privat din România.

Metoda, o premieră pentru piaţa serviciilor medicale private, asigură tratarea formaţiunilor tumorale benigne sau maligne localizate în ficat, rinichi, pancreas, os, sân, uter, sfera ORL, prostată, muşchi şi în ţesutul adipos. Pentru implementarea metodei, Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal beneficiază de un echipament performant denumit HAIFU JK 200, generator de ultrasunete focalizate de intensitate înaltă care distrug ţesutul canceros prin supraîncălzirea acestuia. Costul aparatului este de 1.200.000 de euro.

'Centrul Clinic HIFU Terramed Conformal a apărut dintr-o nevoie reală existentă pe piaţa serviciilor medicale din România. Vorbim, de fapt, de inexistenţa, până acum, a unui astfel de serviciu care să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor bolnavi de cancer şi să trateze diverse tipuri de tumori. Metoda de tratament HIFU-HCU este, în momentul de faţă, singura alternativă viabilă la metodele clasice de tratament cunoscute în România', a declarat dr. Nicolae Verga, directorul medical al Centrului Clinic HIFU Terramed.

HIFU Terramed Conformal, care are două cabinete, o sală de tratament, o secţie de radioterapie şi cinci rezerve, este?proiectat şi echipat la cele mai înalte standarde europene în domeniu cu echipamente şi mobilier specializat furnizate de RadiusMed - distribuitor de echipamente medicale pentru radiologie şi imagistică, terapie intensivă, infrastructură medicală, chirurgie, susţinute de servicii de consultanţă, integrare şi management de proiect. Valoarea echipamentelor - purtând mărci de renume precum Hill-Rom, Promotal, Likamed, FranceHopital, KLS Martin, Melag, Masimo şi Medela - este de peste 80.000 de euro.

Deşi o premieră în România, HIFU este folosită cu succes de peste 15 ani în state din Europa, Asia şi America.
România este cea de-a patra ţară din Comunitatea Europeană unde funcţionează un astfel de aparat şi unde se practică ablaţia prin hipertermie conformaţională cu ultrasunete.

Metoda HIFU-HCU reprezintă un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Fără a mai fi nevoie de o intervenţie chirurgicală sau de iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate înaltă (HIFU) este o procedură medicală complet nedureroasă pentru pacient, de mare precizie şi eficienţă, menită să îmbunătăţească tratamentul clasic al cancerului.

Distrugerea tumorilor canceroase se realizează imediat şi definitiv, fără a necesita spitalizare. Procedura poate fi repetată de câte ori este nevoie şi poate fi utilizată şi în cazul cancerului recurent. În plus, efectele adverse sunt diminuate comparativ cu metodele tradiţionale de tratament, durata procedurii fiind cuprinsă între una şi patru ore.

Principiul pe care se bazează metoda HIFU este cel al producerii de unde acustice, de înaltă frecvenţă, similare celor folosite în ecografie (ultrasunetele) pentru a le focaliza într-o zonă precisă. Când ating 'ţinta', ele se transformă în căldură care distruge celulele tumorale ţintite fără a afecta structurile tisulare învecinate. Metoda este neinvazivă şi nu are niciun efect secundar.

Cu ajutorul softului Fusion Imaging, o inovaţie tehnologică în imagistica medicală, sunt afişate dual, în timp real, pe ecranul ecografului, imaginile ultrasonografice, precum şi secţiunile corespondente de la CT/RMN, achiziţionate anterior şi introduse în memoria ecografului. Creşte astfel semnificativ precizia şi acurateţea localizării formaţiunilor tumorale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinică de tratament al cancerului prin ultrasunete în România Primul centru medical de tratament al tumorilor canceroase din România prin metoda HIFU HCU se deschide marţi, 17 noiembrie, în sectorul 3 al Capitalei. HIFU Terramed Conformal este un centru medical privat care desfăşoară activităţi de radioterapie, dar şi tratamentul tumorilor maligne şi benigne în...
Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală În data de 7 decembrie 2010, Centrul Medical MEDAS inaugurează o nouă clinică medicală în cadrul Unirea Shopping Center, aripa Călăraşi - demisol, pe B-dul Corneliu Coposu nr. 2A (cu acces din aleea către parcarea Unirea/ Carrefour). Noua clinică oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice...
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.