Cele mai citite
 


Alba: O elevă şi o studentă, diagnosticate cu gripă nouă
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de gripă nouă înregistrate în Alba a ajuns la 11, după ce, în cursul zilei de marţi, au fost confirmate încă două îmbolnăviri, respectiv cel al unei eleve de liceu şi al unei studente.
Potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Mircea Lămurean, eleva de liceu s-a întors recent din Germania şi nu a fost la şcoală de la sosirea sa în ţară, neluând astfel contact cu colegii săi. Autorităţile nu au dat publicităţii numele liceului în care învaţă fata, tocmai din acest motiv.

Fata învaţă la un alt liceu din Alba Iulia decât Colegiul 'Horea, Cloşca şi Crişan', unde au fost înregistrate deja mai multe cazuri de gripă de tip nou în trei clase de a IX-a şi unde sunt suspendate cursurile până marţea viitoare.

În ceea ce o priveşte pe cealaltă tânără, aceasta studiază la o universitate din Arad, fiind îndrumată să urmeze tratament de specialitate la domiciliu, respectiv la Alba Iulia, a precizat şeful DSP Alba.

Primele cazuri de infectare cu virusul A/ H1N1 au apărut în judeţul Alba la începutul săptămânii trecute, la membrii unei familii întoarse din Italia. Potrivit lui Mircea Lămurean, cele trei persoane s-au vindecat între timp, iar marţi se preconizează ieşirea din carantină şi a celor doi elevi, o fată şi un băiat, din clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan', diagnosticaţi cu gripă nouă lunea trecută. Mai sunt izolaţi la domiciliu încă patru elevi confirmaţi cu gripă de tip nou.

În total, numărul locuitorilor din Alba diagnosticaţi cu virusul A/H1N1 a ajuns la 11.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Un elev de şcoală generală, diagnosticat cu gripă nouă Încă un caz de gripă de tip nou a fost confirmat, miercuri, în Alba, la un elev de şcoală generală din Alba Iulia, fratele unui băiat diagnosticat, săptămâna trecută, cu infectare cu virusul AH1N1, potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămurean.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.