Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, vineri 20 noiembrie 2009, Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti - România se alătură celor 100 de ţări din întreaga lume care derulează evenimente dedicate Anului Mondial de Luptă împotriva Rabiei.
Manifestările vor începe la ora 10.00 în Aula 'Prof. univ. Dr. Aurel Popoviciu', Facultatea de Medicină Veterinară - publicul interesat este invitat la prelegeri, dezbateri, prezentări de materiale informative, discuţii cu medici veterinari, umani şi alţi specialişti implicaţi în lupta împotriva rabiei, precum şi concursuri cu premii.
Proprietarii de animale vor avea ocazia de a-şi vaccina şi microcipa gratuit prietenii necuvântători, la Clinicile Universitare din incinta facultăţii.
55.000 de oameni mor anual de rabie, în medie o persoană la fiecare 10 minute, majoritatea copii, 98% din victime fiind persoane muşcate de un animal cu rabie.
Eliminarea/reducerea cazurilor de rabie în populaţiile de animale este condiţia primordială pentru reducerea riscului de transmitere la om!
Rabia este o boală care poate fi 100% prevenită prin informarea şi educarea proprietarilor şi vaccinarea animalelor!
Campanie derulată cu sprijinul Comisiei Europene prin 'Direcţia Generală pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor' şi al 'Federaţiei Veterinarilor din Europa'.

***
Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti este primul aşezământ de învăţământ medical veterinar din Balcani deschis în 1861.
Facultatea a fost inclusă încă din anul 2002 pe 'Lista Facultăţilor Evaluate şi Aprobate' de Asociaţia Europeană a Facultăţilor de Medicină Veterinară, atestând îndeplinirea standardelor europene în educaţia veterinară, statut ce conferă recunoaşterea diplomelor absolvenţilor săi pe plan european.
Facultatea oferă un ciclu de instruire complet - licenţă, master, studii doctorale, studii post-universitare - în cadrul celor două specializări: Medicină Veterinară şi Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare.
De asemenea, la Clinicile Universitare, dotate cu aparatură de ultimă oră veţi găsi medici, specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional păregătiţi să vă ofere expertiză profesională în condiţii extrem de avantajoase.
Detalii pe: www.fmvb.ro
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Recomandări medicale şi de conduită, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Rabiei Autorităţile fac eforturi pentru scăderea incidenţei îmbolnăvirilor prin rabie la animale, ceea ce, automat, scade riscul de îmbolnăvire la om, dar medicii avertizează totuşi populaţia asupra unor măsuri preventive privind gestionarea deşeurilor menajere, a îngrijirii leziunilor sau a comportamentului...
Training european pentru radiologii români European School of Radiology (ESOR), în strânsă colaborare cu Euromedic International, organizează, în premieră în România, cursul de perfecţionare medicală în domeniul radiologiei şi imagisticii medicale ASKLEPIOS Multimodality Course.
Întâlnire între edilul sectorului 6 Cristian Poteraş şi medici veterinari Problema câinilor comunitari a reprezentat subiectul unei dezbateri organizate, marţi, de primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, la care au fost invitaţi medici veterinari din sector.
Peste 650 de participanti la Conferinta Nationala de Cardiologie in MG – Editia 2015 Peste 650 de medici au participat la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala care s-a desfasurat in perioada 4-6 iunie la Centrul de conferinte Romexpo - Bucuresti si a fost organizata de Societatea Academica de Medicina a Familiei.
Sesiune a specialiştilor de la Anadolu Medical Center despre tratamente ginecologice moderne Medici specialişti ai Anadolu Medical Center vor discuta public, pe 7 martie, cu pacienţii români despre cele mai moderne tratamente oncologice şi ginecologice.
Prahova: Discuţii OMV Petrom-Primăria Ploieşti pentru mutarea Spitalului de Pediatrie într-o clădire a companiei Primăria Ploieşti va demara negocierile cu SC OMV Petrom SA în vederea preluării cu titlu gratuit în proprietatea municipiului a unei clădiri aparţinând companiei şi situată în centrul oraşului în vederea înfiinţării aici a unui spital public de pediatrie.