Cele mai citite
 


Primul centru specializat în servicii antiaging la Bucureşti
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Primul centru specializat în servicii antiaging îşi începe activitatea la Bucureşti, după ce, cu un an în urmă, compania Oxxygene lansa primul cămin privat dedicat pacienţilor cu demenţă din România. (Sursa: Agerpres)

O echipă complexă de specialişti - gerontolog, histopatolog, esteticieni (estetică generală şi estetică dentară), nutritionişti, kinetoterapeuţi atât din România, cât şi străinătate - va lucra la Sansage pentru tratamente antiaging.

„Cu toţii avem o vârstă cronologică şi o vârstă biologică, organică, somatică. Din experienţa echipei noastre, efectele terapiei antiaging pot să determine întinerirea în maxim 6 luni a unei persoane în medie cu 10 ani - dovedită prin markeri antiaging”, a declarat dr. Adrian Stănescu, directorul centrului Sansage.
Centrul Sansage efectuează evaluări complete de vârstă. Aceste date, cumulate cu biomarkeri de vârstă - analize de sânge specifice -, determină profilul de vârstă reală a fiecăruia.
Plecând de la vârsta reală se decid obiectivele de atins împreună cu subiectul şi „strategiile terapeutice” în funcţie de bugetul alocat, costurile fiind între 1.000 euro şi peste 50.000 de euro.
Fiecare specialist va face recomandări pacientului. Strategiile terapeutice conţin: recomandările gerontologului, ale nutriţionistului, esteticienilor generalist şi dentar, ale psihologului.
Potrivit dr. Adrian Stănescu, populaţia îmbătrâneşte - datele statistice arată ca populaţia României cu vârsta între 35 şi 50 ani, adică vârsta la care un tratament antiaging este propice, este de 4,5 milioane, adică aproximativ 20% -, iar preocuparea individului pentru terapiile antiaging, pentru o viaţa sănătoasă este în creştere.
Conferenţiar dr. Florinel Pop de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti a amintit că omul este programat să trăiască între 170-180 de ani, însă mai puţin de 1% din populaţie atinge vârsta de 100 de ani. În Neolitic, media de vârstă era de 20-25 de ani, iar azi de 75-80 de ani. Femeile trăiesc cu 5 ani mai mult ca bărbaţii, fără diferenţe somatice celulare.
Îmbătrânirea organismului înseamnă îmbătrânirea celulară, a explicat conf. dr. Florinel Pop, care a adăugat că pentru a o încetini sunt necesare echilibrarea balanţei hormonale, a balanţei hidroelectrolitice, a celei privind antioxidanţii - radicali liberi, controlul aterosclerozei şi aparatului cardiovascular, controlul funcţiilor cognitive, al statusului imunitar, activitate sexuală, dar şi o nutriţie corespunzătoare, aportul de aminoacizi.
La centrul Sansage se fac determinări ale markeri speciali pentru antiaging, evaluarea enzimelor antioxidante (SOD, GPx, GR, CAT în eritrocite, ţesuturi), evaluarea unor molecule mici (Small Molecule Biomarker Assay – GSH, TBARS ), evaluarea capacităţii totale antioxidante (Total Antioxidant Assay – TAC - Peroxyl, TAC – Peroxynitrite ), a spus conf. dr. Florinel Pop. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de Mariana Sach
Va felicit pentru acest centru ,f.important pentru prevenirea unor maladii si prelungirea duratei vietii,care este un cadou de la Dumnezeu,de care ar trebui sa avem grija.
Sunt un om (F) sanatos pentru varsta mea(63de ani),cu un inceput de artroza(la degete) si ceva osteopenie si cu ptoza a pleoapelor superioare,care ma deranjeaza estetic,deocamdata.
Inca o data,Timisoara -i FRUNTEA.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Strategie nutriţională antiaging O strategie nutriţională antiaging trebuie să conţină o dietă bogată în fibre şi mai multă apă, având în vedere că aceasta scade în organism, odată cu înaintarea în vârstă. Este important ca persoana să aibă trei mese principale şi două gustări pe zi, să reducă aportul de grăsimi, precum şi consumul...
REDENSITY EYES castiga trofeul pentru cel mai bun filler dermal la AMEC Paris 2014 Catalina Grama, Mirela Bucovicean, Amalia Enache si Simona Patruleasa au descoperit secretul unui ten fresh si plin de vitalitate. Redensity Eyes, inovatia majora a Laboratoarelor TEOXANE pentru tratamentul cearcanelor a castigat anul acesta trofeul pentru cel mai bun filler dermal in cadrul...
Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au operat şi tratat în România anul trecut şi în 2014 Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare...
Prof. dr. Ioan Nedelcu: Grăsimile bune au un rol important pentru organism 'Grăsimile - cele bune - au un rol important pentru organism', a declarat prof. dr. Ioan Nedelcu, medic dermatolog, membru al Federaţiei Mondiale de Medicină Antiaging.
Primavara schimba rutina de ingrijire a tenului Curatenia de primavara nu se face doar in casa si in garderoba, ci si in portfard si in rutina zilnica de ingrijire a tenului. Katiusa Popovici (www.katiusapopovici.ro) iti spune care sunt principalele modificari pe care trebuie sa le aduci ingrijirii tenului odata cu venirea primaverii, astfel...
Elena Udrea: Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015 Turismul medical se va ridica la 500 de milioane de euro în 2015, a declarat, joi, ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare interinstituţională pentru promovarea şi dezvoltarea turismului medical