Cele mai citite
 


Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator nu s-a prezentat la audieri
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali, Florian Chiru, a declarat marţi că asistenta de la Maternitatea Bucur care a uitat un bebeluş în incubator nu s-a prezentat la audieri motivând că este afectată emoţional, ea putând respinge invitaţia de maxim trei ori, după care cazul va fi judecat în lipsă.
'Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Bucureşti a invitat-o marţi, la ora 16.00, la audieri pe asistenta medicală de la Maternitatea Bucur care a uitat în incubator un bebeluş în vârstă de două zile. Odată cu ea au mai fost invitate asistenta şefă şi directorul de îngrijiri', a precizat Florian Chiru.
Acesta a adăugat că, dacă asistenta nu va fi prezentă nici la celelalte două audieri, atunci cazul va fi judecat în lipsă.
Florian Chiru a mai spus că incubatorul este vechi de 20 de ani, ultima revizie a fost făcută în 2008 şi aparatul era bun.????
El a precizat că organizaţia profesională reclamă de ani de zile lipsa asistenţilor medicali, dar posturile rămân blocate.
'Este şi o problemă de personal. Din declaraţiile celorlalte două angajate audiate reiese că asistenta era singură pe tură şi trebuia să se ocupe şi de nou-născuţii de la la sala de naşteri. De aceea a lăsat copilul cam 10-15 minute nesupravegheat', a adăugat Chiru.?
Potrivit vicepreşedintelui Ordinului Asistenţilor Medicali, în acest caz este vorba despre o greşeală, care va fi sancţionată conform legii, mergând de la avertisment şi până la retragerea dreptului de practică.
Nou născutul a fost supus, luni dimineaţă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', unei intervenţii de transplant de piele pe 18 la sută din suprafaţa corpului. El a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator de o asistentă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Maternitatea 'Bucur'.?
Conducerea Spitalului 'Sfântul Ioan', de care aparţine Maternitatea Bucur, i-a desfăcut contractul de muncă asistentei, iar şeful Secţiei neonatologie şi asistenta şefă au fost schimbaţi din funcţie, în cazul lor fiind luată şi măsura reducerii salariilor şi a indemnizaţiilor cu zece la sută timp de trei luni.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, luni, de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta responsabilă în cazul bebeluşului ars în incubator, suspendată 6 luni Asistentei care este considerată responsabilă de incidentul în care un bebeluş născut în 11 noiembrie, la maternitatea Bucur din Capitală, a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, din cauză că a fost uitat la incubator, i s-a retras dreptul de exercitare a profesiei pentru o perioadă de şase luni...
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Părinţii bebeluşului uitat în incubator cer daune de un milion de euro Părinţii bebeluşului care a suferit arsuri, în noiembrie 2009, după ce a fost uitat în incubator, au fost audiaţi, miercuri, la Parchetul General, ei solicitând daune de un milion de euro de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi.
Asistenta de la Maternitatea Bucur regretă cele întâmplate cu bebeluşul uitat în incubator Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator la Maternitatea Bucur, la numai două zile de la naştere, a fost audiată, joi, de Ordinul Asistenţilor Medicali, după ce marţi nu s-a prezentat la audieri.
Bebeluşul ars la incubator a intrat în operaţie pentru transplant de piele Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, a intrat, luni, la ora 11, 00, în operaţie de transplant de piele.