Cele mai citite
 


Vaccinul scandalos: În Suedia, primii care s-au vaccinat împotriva gripei porcine au fost hocheiştii şi puşcăriaşii
miercuri, 18 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 18 nov /Agerpres/ - Se pare că hocheiştii clubului Leksand, aflat în liga superioară a Suediei, sunt, în marea lor majoritate oameni grav bolnavi. Printre aceşti hocheişti, dintre care mulţi joacă şi în echipa naţională, se află oameni care suferă de astm, de alergii şi de boli de inimă, oameni care abia se ţin pe patine şi se sprijină de slăbiciune pe crose. Acest secret îngrozitor a fost divulgat de medicul echipei, Ronny Borelius, în încercarea de a explica de ce, încălcând regulile stabilite, le-a făcut jucătorilor vaccinuri contra gripei porcine, după ce comandase de la organisme împuternicite ale ţării 50 de doze 'pentru reprezentanţi ai grupului de risc'.
În paginile publicaţiei Aftonbladet, doctorul Borelius a relatat sentimental că 'cel mai greu' în echipa Leksand le vine bolnavilor de astm, deoarece aceştia 'au plămâni foarte sensibili, iar în timpului luptelor de forţă aceşti sportivi transpiră foarte tare'. De aceea, a explicat medicul, 'riscul de a contracta virusul este, în cazul lor, extrem de mare'. De asemenea, Borelius a precizat că este vorba de mari sume de bani, iar conducerea echipei nu putea admite ca cineva dintre jucătorii atât de bine plătiţi să fie doborât de gripă.

Gestul lui Borelius a stârnit indignare printre suedezi, care l-au acuzat de comportament lipsit de etică, iar acum medicul trebuie să se explice în faţa Departamentului de protecţie socială. O scrisoare de protest deschisă pe marginea 'acţiunilor criminale' ale doctorului a fost semnată de 50 de medici suedezi. 'Ceea ce a făcut el este dezgustător. Primii care ar trebui să fie vaccinaţi sunt reprezentanţii grupului de risc. Din cauza numărului insuficient de vaccinuri, nu se reuşeşte vaccinarea în timp util nici măcar a celor care au nevoie de el, iar hocheiştii i-au dat pe toţi la o parte', scriu medicii.

Faptul că gestul lui Borelius a devenit subiectul unei dezbateri naţionale se explică prin panica ce a cuprins Suedia în contextul epidemiei mondiale de gripă porcină, relatează cotidianul rus Novâie Izvestia. Temerile suedezilor au fost alimentate şi de mass-media, care anunţau regulat numărul de cazuri letale /până acum în Suedia, care are o populaţie de 10 milioane, s-au înregistrat 6 decese provocate de gripa porcină/.

Autorităţile ţării au comandat în străinătate vaccinuri pentru aproximativ o treime din populaţie, însă ritmul de achiziţionare a preparatului nu corespunde cu cel al proliferării epidemiei. Departamentul social a elaborat un decret conform căruia primii ce urmează să fie vaccinaţi sunt reprezentanţii 'grupului de risc', din care fac parte copiii, gravidele şi persoanele cu boli cronice. Însă, chiar şi cei care au dreptul la vaccin nu pot să-l obţină. Oamenii se pun la cozi la punctele de vaccinare cu mult înaintea deschiderii acestora.

Ziarele şi activiştii sociali au declanşat o adevărată vânătoare la adresa celor care încearcă să ajungă la vaccin 'pe uşa din dos'. După hocheişti, în vizor au intrat şi directorii de penitenciare, care au inclus pe lista persoanelor cu boli cronice oameni închişi pentru infracţiuni grave: crime şi jafuri armate. Astfel, 'bandiţii' au fost vaccinaţi înaintea tuturor, deoarece, după cum explică directorii de puşcării, dacă aceştia se vor infecta, va fi nevoie de transportarea lor la spitale, ceea ce va necesita mari eforturi financiare.

Agitaţia care a cuprins Suedia în contextul 'goanei după vaccinuri' a determinat în ultimele zile mass-media să schimbe un pic tonul articolelor. Pentru calmarea maselor, a fost lansată o 'doză de scepticism moderat' în legătură cu caracterul miraculos al vaccinului. Majoritatea vaccinurilor sunt comandate de la companii farmaceutice autohtone, însă suedezii înşişi ar avea o atitudine sceptică faţă de vaccin, anunţă ziarele. Se pare că 9 din 10 locuitori ai 'republicii farmaceutice' nu mai doresc să se vaccineze, considerând că efectele adverse ale vaccinului sunt mai periculoase decât riscurile legate de gripa porcină.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.