Cele mai citite
 


Unul din doi britanici ezită în a se vaccina împotriva gripei A/H1N1
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din doi britanici aparţinând grupelor de risc ezită în a se vaccina împotriva gripei A/H1N1, conform unui studiu realizat în rândul medicilor englezi şi publicat miercuri în revista de specialitate Pulse, transmite AFP.
Numai 37% din cei 107 medicii generalişti britanici intervievaţi consideră realizabil obiectivul fixat de guvern de a vaccina 50,7% din populaţia din grupele de risc, pe baza reticenţei pe care au resimţit-o în rândul pacienţilor.

Întrebaţi în legătură cu proporţia persoanelor dispuse să se vaccineze, medicii au apreciat că mai puţin de jumătate (46%, făcând media răspunsurilor) sunt dispuse să facă acest lucru, conform anchetei.

Femeile însărcinate, aflate printre persoanele care prezintă cel mai mare risc de îmbolnăvire, sunt cel mai reticente, un medic apreciind chiar că doar una din 20 este pregătită să se imunizeze.

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie din cauza contaminării cu nou virus gripal. Numărul de noi cazuri creşte cu circa 60.000 pe săptămână.

'Numeroşi pacienţi sunt extrem de negativi în ceea ce priveşte vaccinul. De aceea va fi extrem de dificil de a atinge obiectivele' fixate de autorităţi, a declarat un medic de familie din sud-estul Angliei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Creşte numărul vaccinărilor împotriva gripei A/H1N1, deşi nu au apărut noi cazuri În ultima săptămână, în judeţul Buzău nu s-a înregistrat nici un deces şi nici caz un caz de îmbolnăvire cu virusul gripei A/H1N1, iar cu toate acestea numărul persoanelor care s-au vaccinat a crescut cu aproape 20%.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Călăraşi: Peste 4.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Un număr de 4.484 de persoane din judeţul Călăraşi au fost vaccinate împotriva gripei cu virus pandemic A/H1N1, a precizat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Belgia începe sâmbătă vaccinarea în masă contra gripei A Belgia va începe sâmbătă a doua fază a campaniei de vaccinare împotriva gripei A/H1N1, destinată bolnavilor cronici, femeilor însărcinate, profesorilor, după o primă fază în care a fost imunizat personalul sanitar - informează vineri agenţia spaniolă de presă EFE.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 confirmate În ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi de gripă cu virus pandemic A/H1N1, totalul cazurilor înregistrate până în prezent în România ajungând la 3.194, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.