Cele mai citite
 


Primul deces provocat de virusul H1N1 în Elveţia
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim deces provocat de virusul H1N1 a fost înregistrat în Elveţia, unde pandemia de gripă nouă s-a extins în ultimele zile, a anunţat miercuri Ministerul elveţian al Sănătăţii, potrivit AFP.
Victima este un 'bebeluş din cantonul Bâle-Campagne (nord), iar decesul este atribuit gripei A/H1N1', a explicat un purtător de cuvânt al ministerului menţionat, adăugând că este vorba de primul caz de acest fel din Elveţia.

Gripa A/H1N1, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii prima pandemie a secolului, se extinde cu rapiditate în Confederaţia Helvetică, unde vaccinarea a început săptămâna trecută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Primul deces provocat de virusul gripei H1N1 în această iarnă în Suedia Un copil de şapte ani atins de virusul gripei H1N1 a murit vineri, fiind primul caz de deces provocat de această maladie şi înregistrat în cursul iernii în Suedia, a anunţat - sâmbătă - un responsabil al serviciilor de sănătate, potrivit cotidianului local Helsingborgs Dagblad.
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
Constanţa: Primul deces din cauza gripei noi Un bărbat de 45 de ani, diagnosticat cu gripă nouă, a murit, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, acesta fiind primul caz de deces din cauza virusului A/H1N1.